Huizenplan
Image default
Badkamer

Badkamerverbouwing hoeft geen ingrijpende klus te zijn

Het verbouwen van de badkamer is een ingrijpende klus. Er zijn een hoop dingen waar aan gedacht moet worden en een hoop dingen te regelen. Het leukste van alles is natuurlijk het uitzoeken van de badkamer. Bedenk goed hoe de badkamer ingericht moet worden. Maak een plattegrond, zodat u direct ziet of alles ook werkelijk past in de beschikbare ruimte. Kies de tegels voor de vloer en de wand en vergeet de badkameraccessoires, zoals bijvoorbeeld een mooie badkamerspiegel niet.

Budget Als u alles heeft uitgezocht, weet u ook de prijzen en kunt u een budget opmaken. Vergeet niet de kosten van bijkomende kleinere zaken als bijvoorbeeld de tegellijm en voegmiddelen op te nemen. Neem op zijn minst een post ‘onvoorzien’ op van ongeveer 10%. Om de kosten te drukken kunt u kijken welke werkzaamheden u zelf kunt uitvoeren. Sloop- en schilderwerk zijn bijvoorbeeld klussen die vaak zelf uitgevoerd kunnen worden (wel even oppassen met het leidingwerk).

Indien de afvoer of water- en elektriciteitsleidingen verlegd of aangelegd moeten worden, is het verstandig een vakman in te schakelen. Vaak denkt men dat het betegelen van vloer en muur eenvoudig zelf gedaan kan worden. Overschat uzelf niet! Het zou jammer zijn dat wanneer de klus klaar is u er achterkomt, dat er niet juist uitgelijnd is of dat u op de verkeerde plek bent begonnen en dat de tegels op een in het oog vallende plek ‘verspringen’.

Tijdsplanning Nu heeft u het budget. U weet wat u wilt kopen, wat de kosten van de vakman zijn, nu ontbreekt enkel nog een tijdsplanning. Dit is belangrijk, want als de klus niet door één enkele uitvoerder wordt gedaan, zult u ruim van te voren afspraken moeten maken met bijvoorbeeld de loodgieter en elektricien. Ook indien u alles zelf gaat uitvoeren is de planning belangrijk, want waar gaat u bijvoorbeeld douchen tijdens de verbouwing?

 

Voor meer info : http://www.badkamerwinkel.nl

Gerelateerde artikelen

Elektrische boiler voor groothandelsprijs

De beste wasdroger

Hansgrohe regendouche