Huizenplan
Image default
Badkamer

Opbrengsten en kosten van een Zonneboiler

De opbrengsten en kosten van een zonneboiler

De prijs van een zonneboiler varieert sterk. Dit is onder meer afhankelijk van het type, capaciteit en wensen waaraan de zonneboiler moet voldoen. De capaciteit heeft te maken met de hoeveelheid warm water dat maandelijks wordt gebruikt. Dit is weer afhankelijk van de grote van het huishouden.

Het type zonneboiler heeft ook invloed op de kosten. Indien de ketel in huis direct bij aankoop van een boiler wordt vervangen door een HR-107 cv-ketel, variëren de kosten van circa €3.000 tot ruim €7.000. Dit is inclusief de kosten van installatie. Heeft u reeds een HR-107 cv-ketel of gaat u alleen over tot de aankoop van een zonneboiler kost dit circa € 2.000 tot € 5.000 euro.

Onderhoudskosten per vijf jaar

Een zonneboiler vergt onderhoudskosten. Deze kosten variëren per installateur. De meest bekende zonneboilers hebben een terugloopsysteem. Bij deze systemen is een onderhoud eens in de vijf jaar ruim voldoende. Dit kost circa €40,00 tot €60,00. Zonneboilers met een ‘drukgevuld’ systeem dienen vaker onderhouden te worden. Bij deze systemen moet ieder jaar een onderhoud worden verricht. In veel gevallen kost dit onderhoud jaarlijks €25,00 tot €40,00 per jaar. Omgerekend varieert dit per jaar dus tussen de €125,00 en €200,00.

Besparing op de energierekening

Door installatie van een zonneboiler kan al gauw de helft van de kosten voor warm water worden bespaard. Dit loopt al snel richting de tientallen euro’s per maand. Uit onderzoek is gebleken dat een huishouden met zonneboiler circa €100,00 tot maximaal €200,00 per jaar bespaard. Uiteraard is dat afhankelijk van het type boiler en de grote van het huishouden. Het is ook mogelijk een zonneboilercombi aan te schaffen. Deze regelt niet alleen het warm water, maar verwarmt ook het huis. In dat geval valt de besparing al gauw enkele tientallen euro’s hoger uit. Gemiddeld bedraagt de besparing per jaar nog eens €70,00 per huishouden.

Kosten en baten

Het is dus duidelijk dat de zonneboiler, en varianten daarop, jaarlijks veel geld kunnen besparen. Indien energieprijzen zullen stijgen, zullen de besparingen alleen maar toenemen. Een zonneboiler is dan ook een goede en winstgevende investering.

Meer weten over zonneboilers ? Ga naar ElektrischeBoiler.eu

Voor meer info : http://www.elektrischeboiler.eu/lemet-elektrische-boiler/lemet-zonneboilers

Gerelateerde artikelen

Bedtafel kopen?

Veiligheid door zichtoptimalisatie

Deurcilinders en Deurbeslag