Huizenplan
Image default
Energie

Benieuwd naar prijs zonnepanelen

Prijs zonnepanelen

Waar zal ik mijn verhaal beginnen? Ik denk dat ik er maar geen doekjes om zal winden. Even geleden is mijn interesse gewekt door een programma op televisie. De televisieshow ging over duurzame energie. Dit kun je ook groene energie noemen. Het tv-programma ging in het bijzonder over de zon en wat dit brandende hemellichaam ons als mensen kan opleveren. Na het programma ging ik online om op zoek te gaan naar allerlei informatie over bijvoorbeeld het fenomeen zonne-energie. Ik zocht op internet naar een heel aantal termen, van groene stroom en duurzame energie tot zonnepaneel op dak en prijs zonnepanelen. Ik kwam er namelijk achter dat het vaak handiger is om korte zoektermen in te typen in een zoekmachine, in plaats van lange complexe zinnen of vragen. Zo kwam ik door ‘prijs zonnepanelen’ in te typen uiteindelijk bij een zeer interessante website uit. Namelijk de site van Solar Drenthe. Maar daar zal ik later op terug komen. Ik vond de televisieshow die ik toen zag over de zoektocht naar energiebronnen die duurzaam zijn en goed voor ons milieu overigens heel interessant. Maar dat kon u misschien wel raden door het lezen van mijn verhaal. Door het programma ben ik namelijk gaan nadenken over groene stroom, de toekomst, het klimaat en de klimaatsveranderingen, het zogenaamde ‘global warming’ waar een hele tijd zoveel om te doen was. Ik zou zo nog uren door kunnen gaan over wat ik allemaal heb geleerd van het televisieprogramma. Alleen is het de bedoeling dat dit artikel meer gaat over één van mijn oorspronkelijke zoektermen: ‘prijs zonnepanelen’. De show over groene energiebronnen heeft mij namelijk zo geïnspireerd dat ik zelf een zonnepaneel of zelfs een paar op mijn dak wilde laten installeren. Echter, voordat ik dat zou doen wilde ik eerst wat meer onderzoek verrichten. Wat ik u wel op het hart wil drukken is het volgende. Door de zon in te schakelen als energiebron heeft u meteen prijs: zonnepanelen verdienen zichzelf namelijk met de tijd weer terug. Uiteraard weet u van tevoren niet precies wanneer dat gebeurt, maar u kunt er wel zeker van zijn dat een zonnepaneel op uw dak u op termijn meer zal opleveren dan dat de aanschaf ervan u gekost heeft. Wat kan ik u vertellen over de prijs? Zonnepanelen zijn er in allerlei formaten en uitvoeringen. Dus aan de hand van het soort paneel dat u op uw dak (of ergens anders) laat installeren, kunt u een berekening maken of laten maken van de prijs. Zonnepanelen zijn in aanschaf wellicht prijzig, maar zoals ik al eerder zei: zo’n paneel op uw dak verdient zichzelf op den duur weer terug. Bovendien is zonne-energie duurzame energie en draagt u uw steentje bij aan het milieu door een systeem aan te aanschaffen dat zon omzet in stroom.

Benieuwd naar prijs zonnepanelen

Tijdens mijn zoektocht naar een goede manier om er wat betreft energiekosten op vooruit te gaan en ook als het ware mee de doen aan de trend van milieubewust bezig zijn die in onze huidige maatschappij nog steeds bestaat, wilde ik heel graag meer informatie vinden over de prijs. Zonnepanelen kunnen namelijk duur zijn, zo had ik gehoord. En nadat ik online het één en ander had gelezen, zag ik dat het ook wel begrijpelijk is. Het is belangrijk om stil te staan bij een aantal zaken bij de aanschaf en de berekening van de prijs, zonnepanelen en alles wat erbij hoort.

Prijs zonnepanelen en installatie, wat erbij komt kijken op het gebied van de berekening bijvoorbeeld:

  • denk eraan wat voor kwaliteit het materiaal heeft: hoe beter de kwaliteit, hoe meer het zal kosten. Dat spreekt voor zich.
  • wat is de verwachte levensduur van de panelen die u aanschaft?
  • dan is er de kwestie van het vermogen dat door de panelen moet worden opgewekt
  • daarnaast moet u uiteraard ook rekening houden met het vermogen dat u denkt te zullen gaan verbruiken
  • en niet onbelangrijk: wat is voor u het gewenste rendement?
  • tot slot het volgende (en voor mij was dit een echte eyeopener): is er sprake van potentiële subsidies?

Wat ik online las over prijs zonnepanelen, was dat de overheid een speciale pot heeft met subsidies. Deze regeling heet Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE).

Solar Drenthe

Bovengenoemde subsidieregeling betekent goed nieuws wat betreft de prijs. Zonnepanelen aanschaffen kan namelijk betekenen dat u subsidie krijgt van de overheid om de panelen op uw dak te laten installeren. Op de website van Solar Drenthe (waar ik na mijn zoekopdracht ‘prijs zonnepanelen’ terechtkwam) staat allerlei interessante en relevante informatie over SDE. Ik las dat zowel bedrijven als particulieren gebruik kunnen maken van deze subsidieregeling. Natuurlijk heeft dat positieve invloed op de prijs. Zonnepanelen komen op die manier ineens binnen handbereik. Toen ik van de regeling vernam zat ik ineens niet meer zo in over die gevreesde prijs, zonnepanelen waren voor mij betaalbaar geworden. Ik heb contact opgenomen met Solar Drenthe en heb hun hulp ingeschakeld. Ze hebben berekeningen gemaakt van de prijs. Zonnepanelen werden vervolgens uitgezocht en enige tijd later op mijn dak geïnstalleerd. Het is inmiddels al even geleden sinds het moment dat ik dat programma op tv zag over duurzame energie en de rol van de zon daarin. Maar ik kan met zekerheid zeggen dat die tv-show mijn leven veranderde. En eigenlijk is Solar Drenthe de partij die de hoofdrol in dit stuk speelt, want dit bedrijf heeft het allemaal mogelijk gemaakt.

Voor meer info : http://www.solar-drenthe.nl/prijs-zonnepanelen/

Gerelateerde artikelen

Slimme elektrische boilers dragen bij aan het terugdringen van de CO2 uitstoot.

Airco Prijs Airconditioning Installatie? www.airco-airconditioning.be wijst de weg!

Laat u niet tegenhouden door de hoge zonnepanelen prijs