Huizenplan
Image default
Financieel

Gebruik deze 4 soorten leningen niet voor schuldconsolidatie

Schuldconsolidatieleningen kunnen de terugbetaling van schulden vaak vergemakkelijken, maar deze vier soorten consolidatieleningen kunnen uw financiële situatie veel erger maken.

Leningen voor schuldconsolidatie kunnen de terugbetaling van schulden vaak vergemakkelijken, maar deze vier soorten consolidatieleningen kunnen uw financiële situatie veel erger maken.

Schuldconsolidatie is in veel gevallen een slimme financiële zet. Als u een consolidatielening kunt krijgen waarmee u het aflossingsproces kunt vereenvoudigen, lijkt het misschien een goed idee om ja te zeggen tegen lenen.

Maar de realiteit is dat niet alle schuldconsolidatieleningen goed zijn degenen. In feite zijn er vier specifieke soorten leningen die u gewoonlijk moet vermijden wanneer u uw schuld consolideert.

1. Leningen met hoge rente

Het doel van schuldconsolidatie zou niet alleen moeten zijn om van het hebben van veel leningen naar het hebben van een lening te gaan. U moet er ook voor zorgen dat u de rente op uw schuld verlaagt wanneer u consolideert. Anders maak je de uitbetaling alleen maar duurder.

Vergelijk altijd het tarief van de consolidatielening die u wordt aangeboden met het tarief dat u betaalt voor uw huidige schuld. Als het tarief hetzelfde of lager is, dan zou je goed moeten zijn om te gaan. Maar als de consolidatielening de rente verhoogt, loop dan weg.

Aflossen kan ook duurder worden als u de rente verlaagt, maar ook de tijd verlengt die nodig is om uw schuld af te betalen. Sommige consolidatieleningen maken de uitbetaling eenvoudigweg betaalbaarder met een lagere maandelijkse betaling, maar aangezien u de lening langer zult betalen, zal het u op de lange termijn meer kosten. Ben hier dus van op de hoogte en bekijk https://onlinekredieten.com/ voor meer van deze handige tips. 

2. Leningen met hoge kosten

Het is niet alleen een hogere rente die een schuldconsolidatielening te duur kan maken om het waard te zijn. Hoge leningskosten maken de kosten van schuldaflossing ook duurder en kunnen betekenen dat consolidatie geen goed idee is.

Helaas richten sommige gewetenloze kredietverstrekkers zich op mensen die op zoek zijn naar consolidatieleningen en bieden ze financiering aan die op het eerste gezicht goed lijkt, maar die gepaard gaat met hoge kosten. Deze vergoedingen kunnen ontstaans- of aanvraagkosten zijn. Of misschien merkt u dat de nieuwe lening forse boetes voor vervroegde aflossing heeft die voorkomen dat u de lening eerder dan gepland afbetaalt.

Bekijk altijd de kleine lettertjes van een leningaanbieding om precies te zien welke kosten u in rekening worden gebracht. Als de vergoedingen geen besparingen opleveren die u zou krijgen door te consolideren, kunt u uw schuld beter bij uw huidige schuldeisers houden en deze extra kosten vermijden. Wij geven op https://geld-lenen-zonder-bkr.com/ een beter inzicht van de kleine lettertjes zodat jij onbezorgd een lening kan aangaan. 

3. 401(k)-leningen

Op het eerste gezicht lijkt het een geweldig idee om van uw 401(k) te lenen om schulden terug te betalen. U leent tenslotte van uzelf en betaalt rente aan uzelf.

Als u de lening echter niet op tijd terugbetaalt, ontstaat daar het probleem, aangezien dit ernstige gevolgen kan hebben. Je zou kunnen worden belast op het geld dat je hebt opgenomen en een boete van 10% krijgen als je nog geen 59 1/2 was toen je het geld opnam.

Je riskeert deze hoge boetes niet alleen door het niet nakomen van uw betalingsschema, maar ook als uw aflossingsverplichtingen worden versneld omdat u uw baan moet verlaten. Als u uw werkgever verlaat – vrijwillig of onvrijwillig – terwijl u een 401 (k) -lening heeft, moet het geleende geld vóór de belastingdag worden terugbetaald. Dus als u de lening niet kunt terugbetalen op de vervaldatum van de belastingaangifte voor het jaar dat u uw baan hebt verlaten, krijgt u deze hoge boetes.

Helaas zelfs als u dat wel doet uw lening terugbetalen, door uw geld tijdens het aflossingsproces uit uw beleggingen te halen, kunt u uw pensioensparen in gevaar brengen, omdat u marktwinsten misloopt die anders het gevolg zouden zijn geweest.

4. Leningen die worden gegarandeerd door het eigen vermogen van uw huis

Hoogtegoedleningen, kredietlijnen voor eigen vermogen en herfinancieringsleningen voor hypotheken kunnen ook dienen als financieringsbron om uw schuld te consolideren. Maar alleen omdat u van uw huis kunt lenen om af te betalen wat u verschuldigd bent, betekent niet dat u dat ook zou moeten doen – ook al kan het verleidelijk zijn om dit te doen omdat leningen die door uw huis worden gegarandeerd vaak een lage rente in rekening brengen.

Het probleem is dat in de meeste gevallen de schuld die u aflost met een consolidatielening ongedekte schuld is. Maar wanneer u een lening voor uw huis afsluit, schakelt u deze over naar een beveiligde lening. Plots loopt uw huis het risico van afscherming als u niet kunt terugbetalen wat u verschuldigd bent – en dat is een groot risico om te nemen.

Als u de overwaarde uit uw huis haalt, kunt u er ook voor zorgen dat u meer verschuldigd bent dan het huis waard is en u in het huis opsluiten totdat de schuld is afbetaald. Dit kan een groot probleem worden als u moet inkrimpen of verhuizen.

Wees slim over de lening voor schuldconsolidatie die u afsluit

Hoewel deze vier soorten leningen niet goed zijn voor het consolideren van schulden, zijn er andere leningen die geweldig kunnen zijn om te helpen u verlaagt uw rentevoet en maakt het afbetalen van schulden gemakkelijker en betaalbaarder. Overweeg een persoonlijke lening of saldooverdracht te overwegen als u geïnteresseerd bent in schuldconsolidatie, zodat u de financiering kunt vinden die bij u past.

https://onlinekredieten.com/krediet/650-euro-lenen/