Huizenplan
Image default
Financieel

Voorbeeldbrief aanmaning

VOORBEELDBRIEF AANMANING

Ik ben recentelijk als ondernemer gestart.Voorheen werkte ik onder een baas. De organisatie waar ik voor werkte ging failliet. En ineens zat ik werkloos . Ontzettend saai vond ik het thuis zitten. De wanden kwamen op ons af. Mijn huwelijk kwam het ook helemaal niet ten goede. Geestelijk kon ik het maar onzettend moeilijk handelen. Voor mijn gevoel was ik aan de kant geschopt.
Een buurvrouw had toen sinds enige tijd ook de keuze voor het ondernemen gemaakt. Hier heb ik toen wat over afgepiekerd. Dat leek mij fantastisch. Ondernemer zijn, daar had ik toen altijd al van gedroomd. Ik besloot om iets heel anders te gaan doen. Het hosten van websites leek mij wel verschrikkelijk makkelijk. Hostingpakketten met ruime limieten werd het . Het is zeker niet uniek maar er was genoeg werk in.
De boekhouding moet helaas ook gedaan worden. Ik zocht een voorbeeldbrief aanmaning toen een nota niet betaald werd.

Een voorbeeldbrief aanmaning hielp mij op weg.

Een nadeel van zelfstandig ondernemer zijn is de boekhouding. Deze moet dan altijd exact in orde zijn. Dan weet je precies wat er iets over blijft.
Het zelfstandige zijn, biedt nog meer voordelen;
1. Je bent zo vrij als een vogel
2. Je verdient je eigen geld
3. Jij staat dan aan het roer
4. Als je vreselijk erg goed je best doet verdien je meer
5. Je werktijden bepaal je dan lekker zelf
6. Je bent dan eigen baas
Het bevalt mij ervreselijk goed en ik kan het iedereen aanbevelen. Maar ontzettend erg hard werken hoor er dan ook bij.

Openstaande nota laten incasseren

Mijn eerste openstaande factuur werd maar niet betaald. Wat moest ik er toen mee doen? Uiteraard weet je dan wel dat je brieven moet gaan sturen en zo. Maar hoe vaak, hoe veel keer en wanneer? Ook over de tekst heb ik lang nagedacht. Van Bill kreeg ik een heel erg goede voorbeeldbrief. Mijn eigen gegevens heb ik toen in de voorbeeldbrief verwerkt. Vervolgens heb ik de brief naar de schuldenaar gestuurd.
Maar de aanmaning kreeg ik terug. Debiteur bleek niet meer op dit adres te wonen. Uit mijn administratie bleek toen dat debiteur al erg lang klant was. En deze was verhuisd. Hij had verzuimd dit door te geven. Wat was met het pakketje toen gebeurd? Hadden ze deze wel ontvangen? Ik belde toen de schuldenaar. Hij nam op en had de spullen wel ontvangen. De post had het wel op het juiste adres bezorgd. Dat verbaasde mij wel. Maar de schuldenaar had het niet expres gedaan. Nog die dag ontving ik de betaling. Met debiteuren neem dan ik voortaan direct telefonisch contact op. Daarmee voorkom je veel ergernis.

Voor meer info : http://www.billincasso.nl/nl/aanmaningsbrief-voorbeeld.html