Huizenplan
Image default
Geldzaken

Geldzaken

Geldzaken

 

Geldzaken, iedereen heeft er mee te maken. Geld geeft mogelijkheden maar creëert tegelijk ook weer probleem. Het is ruilmiddel die je mogelijkheden geeft maar ook dwingt om keuzes t maken. Hoe maak je deze keuzes. Waarom wel en waarom niet? Wat heeft prioritijd? Wat kun je je veroorloven en wat niet?

Keuze stress

Geld dwingt je tot het maken keuzes. Keuzes over welke uitgaven je gaat maken en welke niet. Een valkuil in deze keuze stress is overzicht. Bij veel mensen ontbreekt het overzicht, welke uitgaven komen nog. Met andere woorden het verantwoord maken van keuzes is niet altijd eenvoudig. De vraag die gesteld moet worden is hoeveel vrijheid houd ik nog over na het betalen van alle lasten? Kom ik daar nog mee rond, of houd ik aan het einde van de maand nog een stuk maand over?

Geldzorgen

Veel mensen maken zijn dan ook zorgen om de hoeveelheid geld die ze te besteden hebben. Belangrijk is ook een goede administratie zodat je financiële positie je niet overkomt maar dat je daar zelf invloed uitoefenend. Dit ont zorgt je voor een groot deel. Het leidt tot minder stress. Geldzorgen is ook erg slecht voor de gezondheid.

Sparen

Financieel extra keuzevrijheid is vooral een kwestie van op de juiste manier je geld opsparen. Op een verantwoorde wijze je geld opsparen en zorgen voor financieel vrijheid in de toekomst. Dit heet sparen. Geld op zij leggen voor later. Uitgaven die in de toekomst onverwacht komen. Uitgaven die groter zijn dan je dagelijkse financiële situatie toelaat.

Om je geldzorgen tegen te gaan staan hieronder een aantal belangrijke tips!

Focus je uitgaven

Niet alle uitgaven zijn zinvol. Focus daarom je uitgaven. Mensen kopen in een opwelling allerlei spullen waardoor ze zich goed voelen. Focus je niet op het geld maar op je uitgaven. Gebruik alleen geld voor uitgaven die van belang zijn. Voor al het overige geld heb je geen bestemming nodig. Dat kan later ook nog. Check het bij de boekhouder

Vrijheidsbuffer

Maak je vrijheidsbuffer zo groot mogelijk. Met een kleine vrijheidsbuffer ben je behoorlijk kwetsbaar. Mocht je plotseling als gevolg van een issue geld nodig zijn dan heb je een probleem. Door je vrijheidsbuffer zo groot mogelijk te maken verklein je je geldzorgen en zal je, je beter voelen. Dit zorgt voor minder stress. Uiteindelijk zal je beter presteren dit heeft vaak een positieve werking op je inkomstenstroom.

Structuur

Rolde, Gieten en Assen

Zorg voor structuur in je uitgaven patroon en maak inzichtelijk waar je geld naar toe gaat. Dit geeft je een goed inzicht in hoe je er financieel voor staat. Maar denk ook naar over je persoonlijk ideeën. Wat wil je bereiken in de toekomst en passen mijn financiën daarbij. Met een goede structuur en inzicht maak je dromen waar die voorheen wellicht onmogelijk leken.

Financiële flexibiliteit

Zorg ervoor dat je zo min mogelijk vaste lasten hebt. Daardoor blijf financieel flexibel. Je kunt eigen keuzes blijven maken met geld dat nog voorhanden is. Zorg dus voor zo min mogelijk financiële last. Kijk ook regelmatig naar je abonnementen, verzekeringen en financieringen.

Voor meer info : http://www.oostrawevers.nl/boekhouder-assen/

Gerelateerde artikelen

Prijzen winnen door de loterij

Is handelen in crypto’s de moeite waard?

Verkoop vandaag nog je vordering