Huizenplan
Image default
Geldzaken

Is handelen in crypto’s de moeite waard?

Is handelen in crypto’s de moeite waard?

Sinds de eerste cryptovaluta werd opgericht in 2009 heeft deze markt niet stilgestaan. De Bitcoin wordt wel de grondlegger van alle cryptocurrency’s genoemd, maar vandaag de dag zijn er honderden verschillende digitale valuta die elk een koers hebben en die allemaal een veilig en geldig online betaalmiddel vormen.

Het is dan ook niet vreemd dat er handelaars zijn die deze cryptovaluta inkopen en weer verkopen om geld te verdienen. Maar is dit handelen in crypto’s echt zo lucratief? Welke crypto exchages zijn betrouwbaar?

Een onstabiele markt

Er zijn zeker gevaren die komen kijken bij het handelen in cryptocurrency’s. Zo is de markt absoluut nog niet stabiel en kunnen de waardes van de verschillende valuta’s enorm schommelen. Het is de kans om een valuta in te kopen als de waarde laag is en deze weer te verkopen als de waarde is gestegen.

De schommelingen worden veroorzaakt door de vraag en het aanbod van de digitale munt. Het probleem is echter dat de markt zo onvoorspelbaar is, dat je hier eigenlijk geen pijl op kunt trekken. Dat betekent aan de ene kant dat je winsten enorm hoog kunnen zijn, maar dat je er ook op moet rekenen dat je grote verliezen draait. Alleen iemand met stalen zenuwen kan hier een succes van maken.

Investeren als alternatief

Als dit risico liever niet neemt om op de korte termijn te gaan handelen met cryptovaluta’s, dan is het misschien beter om de situatie op de lange termijn te bekijken. Je hebt een grotere kans van slagen als je je geld koopt bij een betrouwbare exchange zoals Bitvavo en vervolgens investeert in een cryptovaluta waarvan de waarde over de afgelopen jaren een stijgende lijn heeft laten zien.

De grote schommelingen zijn dan voor jou geen probleem, omdat je je geld gewoon vasthoudt totdat dit gemiddeld in waarde is toegenomen. Op die manier kun je op een veel relaxtere en minder risicovolle manier geld verdienen met cryptocurrency’s.

Voor meer info : https://bitvavo.com

Gerelateerde artikelen

Kiezen van een slotenmaker – De beste tips om te besparen

Verkoop vandaag nog je vordering

Prijzen winnen door de loterij