Huizenplan
Image default
Gereedschap

Uw zaagblad bewust kopen?

U heeft misschien een cirkelzaag gekocht, zoals een: afkortzaag, mini cirkelzaag, handcirkelzaag of cirkelzaagtafel. Bij deze aankopen zijn er vaak, maar één of twee cirkelzaagbladen meegeleverd. In sommige gevallen is er geen eens één zaagblad meegeleverd. Na veel zaagwerk zal het zaagblad stomp worden en is deze aan vervanging toe, toch? Het is niet altijd even makkelijk om het juiste cirkelzaagblad te vinden bij uw cirkelzaag. Er zijn namelijk nogal wat verschillen tussen cirkelzaagbladen. Om u een beetje te helpen bij het bewust kopen van uw zaagbladen geven we u wat tips. Hieronder worden vijf tips gegeven die u misschien wel kunnen helpen bij het succesvol kopen van een cirkelzaagblad.

Aantal zaagtanden?

Bij het kopen van een cirkelzaagblad is het belangrijk om te weten wat je nou echt wilt. Het aantal zaagtanden van een cirkelzaagblad hebben zeker wel invloed op de kwaliteit van uw zaagsnede. Het aantal zaagtanden zegt namelijk iets over de zaagsnelheid, zaagsnede en prijs van het cirkelzaagblad. Hoe meer zaagtanden een cirkelzaagblad heeft des te goedkoper de prijs, hoe fijner de zaagsnede en een lagere zaagsnelheid. Bij een zaagblad met weinig zaagtanden geldt daarentegen precies het omgekeerde.

De prijs van uw zaagblad?

Veel mensen kijken vaak naar de prijs van een cirkelzaagblad. Veel mensen denken dat wanneer de cirkelzaagbladen goedkoper zijn ze direct een goede aankoop hebben gedaan. Toch is dit niet helemaal waar. Het is namelijk erg belangrijk dat je koopt, wat je daadwerkelijk echt nodig hebt. En zaagbladen zijn een intensief onderdeel van een cirkelzaag en worden daarom ook veel gebruikt. Het is dan juist belangrijk om een zaagblad van kwaliteit te hebben. Op ten duur zult u zien dat u veel geld zult besparen gezien de levensduur van het cirkelzaagblad. Een cirkelzaagblad met een beetje kwaliteit is vaak al voor dertig euro te verkrijgen. Cirkelzaagbladen van het merk Kreator zijn dan zeker een aanbeveling. Vele consumenten zijn na hun aankoop dan ook zeer positief over dit zaagblad.

Voor meer info : http://www.cirkelzaagkopen.nl/cirkelzaagblad