Huizenplan
Image default
Sanitair

Een ultrasoon bad kopen

Particulieren kunnen nu ook gewoon een ultrasoon bad kopen, om metalen objecten en rvs te reinigen. Het was heel lang alleen voor bedrijven beschikbaar, dat zich bezig houden met het reinigen van metaal en rvs.

 

Prijs van de ultrasoon bad

 

De ultrasoon bad komt verschillende prijsklassen en je krijgt er ook verschillende kwaliteiten voor. De goedkoopste kost rond de 40 euro en het is een hele kleine bad, waar objecten zoals horloges en sieraden in kunnen. De prijzen lopen dan op tot rond de 7.000 euro, waarvoor je een hele goede ultrasoonbad voor krijgt. Deze apparaat is natuurlijk ook veel groter en kunnen hele grote rvs objecten in gereinigd worden.

 

Naast het kopen van de ultrasoon bad, kan het ook nog gehuurd worden. Mensen kunnen dan bij de bouwmarkten het apparaat huren voor een dag of langer, waarna ze het weer terug moeten brengen. Dit is handig voor mensen dat veel rvs objecten moeten reinigen, maar dit niet vaak doen.

 

Werking van de ultrasoon bad

 

De ultrasoon bad werkt met geluidsgolven op lage frequentie. Het bad word gevuld met reinigingsvloeistof op waterbasis. De vloeistof word dan door de geluidsgolven op lage frequentie omgezet in trillingen, dat de object volledig reinigen. De trillingen dringen door tot in de kleinste gaatjes en zelfs tot in de poriën van het metaal. In het bad ontstaan er ook mini implosies door botsing van de geluidsgolven en hierdoor word zelfs de hardnekkigste vuil verwijdert.

 

De rvs laten reinigen

 

Ondanks de beschikbaarheid van de ultrasoon bad, laten veel mensen hun rvs professioneel reinigen. Dit komt doordat ze zo meestal goedkoper uit zijn en de ultrasoon bad van de bedrijven is veel beter. Professionele bedrijven maken namelijk gebruik van industriële ultrasoon bad, dat veel meer kracht heeft. Meer kracht betekent meer energie, wat weer betekent een lagere frequentie. Hoe lager de frequentie is, hoe beter een object word gereinigd.

 

De rvs laten polijsten

 

De meeste mensen kiezen er ook voor om de rvs polijsten, na de reiniging. Dit laten ze ook over aan dezelfde bedrijf dat de reinigen doet, want zo zijn ze goedkoper uit. Het reinigen van rvs en rvs polijsten word meestal in een pakket aangeboden. Na beide behandelingen komt het rvs dan ook als nieuw eruit te zien. Dit komt doordat het eerst grondig gereinigd is en met het polijsten komt er een beschermende laagje overheen, waardoor het ook nog eens een hele mooie glans krijgt.

Voor meer info : https://vangeenen.nl/