Huizenplan
Image default
Toerisme

Wat te doen in de natuurstad Den Bosch: Beste plaatsen om te bezoeken

Wat te doen in de natuurstad Den Bosch: Beste plaatsen om te bezoeken

 

Den Bosch wordt vaak de natuurstad genoemd, vanwege de vele groene ruimtes en recreatiegebieden. Je hoeft echter niet ver te zoeken om deze dingen in Den Bosch te vinden. Als je een meer intieme ervaring met de natuur wilt, dan zal dit natuurgebied je niet teleurstellen. Hier zijn een aantal van de leukste dingen om te doen in de natuurstad Den Bosch:

 

Wandelen langs de rivier Merwede

De rivier de Merwede is de langste rivier van Nederland. De rivier stroomt door een natuurgebied in het zuidwesten van de provincie Noord-Brabant. De rivier meandert vanaf de bron in Werkendam over een afstand van ongeveer 40 kilometer tot aan Den Bosch, waar zij uitmondt in de Dommel. Het Merwededal is een beschermd natuurgebied. Het natuurgebied langs de Merwede is ideaal voor wandelingen, vooral ’s zomers als de rivier omgeven is door weelderige groene weiden. U kunt langs de rivier wandelen en genieten van het prachtige uitzicht op het water dat door het landschap kronkelt.

 

Fietsen door de natuur

Fietsen is een van de leukste activiteiten om te doen in Den Bosch. U kunt fietsen door het natuurgebied langs de rivier de Merwede. Ook zijn er verschillende fietsroutes die zeer geschikt zijn voor gezinnen. De routes gaan door het natuurgebied en kunnen tussen de 30 minuten en twee uur duren. De fietsroutes die beginnen en eindigen bij de golfbaan in Den Bosch zijn zeer geschikt voor gezinnen. De routes zijn tussen de 10 en 15 kilometer lang. De routes zijn overwegend vlak en voeren door het natuurgebied waar de rivier de Merwede doorheen stroomt.

 

Bezoek een tuincentrum

In de natuurstad mag natuurlijk geen goed tuincentrum of tuinmeubelshop ontbreken. Ga eens langs bij Top Tuincentrum en wie weet neem jij een leuke souvenir of een mooi cadeau voor iemand mee terug. Denk bijvoorbeeld aan het ruime aanbod aan binnen- en buitenplanten of decoratie zoals gouden bloempotten, kleurrijke vazen of kleiwerken!

 

Kanoën op de Dommel en de Aa

Als u de Merwede eens van een andere kant wilt bekijken, kunt u een kanotocht maken op de Dommel en de Aa. De Dommel en de Aa zijn twee riviertjes in het natuurgebied van de Merwede. De Dommel is een langzaam stromend riviertje dat door stuwen in vijf delen is verdeeld. Op de Dommel kan worden gekanood, maar niet gepeddeld. De Dommel is een beschermd rivierengebied. De Aa is een snelstromende rivier die uitstekend geschikt is om te kanoën. Het kanoverhuurbedrijf in Den Bosch biedt een kanotocht aan op de Dommel en de Aa. De tocht duurt ongeveer vier uur en u peddelt op de Aa. U kunt de kanotocht onder begeleiding van een gids maken, maar u kunt ook op eigen gelegenheid gaan.

 

Bezoek Naturalis, het natuurhistorisch museum van Den Bosch

Het museum Naturalis in Den Bosch is een van de leukste dingen om te doen in de natuurstad. Naturalis is het grootste natuurhistorisch museum van Nederland. Het opende zijn deuren in november 2010. Het museum heeft meer dan 100.000 voorwerpen, waaronder mineralen, fossielen, insecten, planten en cultuurgoederen. Het museum heeft een tropische kas, een Japanse tuin en een dinosaurushal. Naturalis is een geweldige plek om met uw gezin te bezoeken. Er zijn veel interactieve tentoonstellingen, zodat elk lid van uw gezin kan genieten van het bezoek aan het museum. U kunt het ook bezoeken tijdens speciale evenementen en lezingen, die in verschillende talen worden gehouden.

 

http://www.toptuincentrum.nl