Huizenplan
Image default
Tuin en buitenleven

10 tips voor het schoonmaken van buitenmeubilair

Uw Yoi buitenmeubilair nieuw houden is veel gemakkelijker dan u denkt. Het is tenslotte niet zo dat deze meubels elke dag worden blootgesteld aan de elementen! Maar zodra het voorjaar aanbreekt, wordt het steeds belangrijker om ze schoon en in topconditie te houden. Wat zijn nu de beste manieren om uw buitenmeubelen er zo goed mogelijk uit te laten zien? Hier zijn 10 tips voor het schoonmaken van buitenmeubilair waarmee uw stoelen en tafels klaar zijn voor de zomer voordat u het weet!

 

 

Alleen stomen

Vermijd zo mogelijk het gebruik van een hogedrukreiniger. Deze kunnen hard zijn voor stoffen, waardoor kleuren vervagen en waterbestendige coatings worden aangetast. Probeer in plaats daarvan stoomreiniging als alternatief – dit is vriendelijker voor de stof en ook zeer geschikt om vuil en viezigheid van textiel te verwijderen.

 

Gebruik het juiste gereedschap

Als u een terrasset hebt die bedekt is met pollen en vuil, kunt u de bezem pakken. Maar als je een set hebt die bedekt is met gemorste drankjes, kleverige resten en algemeen vuil, wil je een borstel. Zorg ervoor dat u het juiste schoonmaakgereedschap gebruikt, zodat u uw meubels niet beschadigt.

 

Wacht niet te lang met schoonmaken

Als uw meubels vies zijn, wacht dan niet tot de lente om ze schoon te maken! Daar zijn een paar redenen voor. Ten eerste, hoe langer u het laat liggen, hoe moeilijker het wordt om het schoon te maken. Ten tweede kunt u het beste schoonmaken bij droog weer – de lente kan nogal onvoorspelbaar zijn, met veel regenval.

 

Gebruik geen agressieve chemicaliën

Als u een delicate buitentafel hebt, komt u misschien in de verleiding om iets als bleekmiddel of ammoniak te gebruiken om hem schoon te maken. Maar deze chemicaliën kunnen hard zijn voor de afwerking van de tafel, dus kunt u het beter bij een milde zeep en water houden.

 

Maak schoon met een spons

Ja, echt waar! Een spons gebruiken om je tuinmeubelen schoon te maken is een goed idee – die kan veel van het vuil opzuigen waarvoor je normaal een borstel zou moeten gebruiken. Zorg er wel voor dat de spons schoon is voordat je hem gebruikt – gebruik eens een desinfecterende spray om ziektekiemen te doden.

 

Beschermen met UV-beschermingsspray

Alle stoffen op uw meubels die in contact kunnen komen met mensen – zoals zitkussens – moeten worden behandeld met een UV-beschermingsspray. Dit helpt de kleur van de stof te behouden, zodat uw buitenmeubilair zo lang mogelijk meegaat.

 

Conclusie

Het schoonhouden van uw buitenmeubilair is essentieel voor de bescherming van uw investering en de gezondheid van de mensen die ermee in contact komen. Als u de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt en deze schoonmaaktips opvolgt, blijft uw buitenmeubilair er op zijn best uitzien.

https://www.eurofleur.nl/binnenshuis/binnenpotterie