Huizenplan
Image default
Tuin en buitenleven

5 manieren om een mooi tuincentrum in uw huis te creëren

Als u “tuincentrum“-afbeeldingen googelt, ziet u waarschijnlijk een winkel vol overvloedig groen gebladerte en planten. U kunt misschien niet een exacte replica van het tuincentrum maken, maar u kunt wel diezelfde uitstraling in uw huis brengen. Door een paar dingen in gedachten te houden, kunt u een prachtig tuincentrum in uw huis creëren dat ook na dit seizoen zal bloeien en schoonheid zal bieden. Als u overweegt de look van een tuincentrum in uw huis te brengen, zijn hier enkele tips om er een in uw ruimte te creëren.

 

 

Beslis wat je wilt kweken

De eerste stap om de uitstraling van een tuincentrum in huis te halen, is beslissen wat je wilt kweken. Als je alles wilt laten groeien, ga er dan voor! Maar als je het meer binnen de perken wilt houden, kun je beslissen op welke planten je je wilt richten. Enkele planten die er goed uitzien in een tuincentrum zijn: – Bloeiende wijnstokken – Hortensia’s, clematis, of klimrozen geven je prachtige kleuren die maanden duren. – Tropische planten – Als u een aantal tropische planten binnenshuis wilt kweken, overweeg dan het kweken van orchideeën, vijgen of zelfs een palmboom. – Cactussen – Cactussen zijn mooi, gedurfd en kunnen prachtige kleuren toevoegen aan een kamer.

 

Lichtgekleurde muren en plafonds

Het eerste wat je moet doen bij het creëren van de uitstraling van een tuincentrum in je huis is nadenken over de muren en plafonds. Als je het meeste wilt halen uit het natuurlijke licht in je ruimte, overweeg dan om de muren en zelfs het plafond een lichte kleur te geven. Veel winkels gebruiken een wit palet voor de muren, maar u kunt elke gewenste kleur kiezen. U kunt de ruimte ook interessanter en gevarieerder maken door een kleur te kiezen die niet wit is. Als je een hoger plafond hebt (of van plan bent er een toe te voegen), kun je er ook voor kiezen het plafond een lichte kleur te geven. Dit kan helpen om licht in de kamer te brengen, waardoor uw ruimte een meer open gevoel krijgt. Bovendien zorgen lichtgekleurde muren en plafonds ervoor dat uw planten beter tot hun recht komen.

 

Donkere vloeren

Als je dezelfde uitstraling in huis wilt halen die je in een tuincentrum ziet, kun je er ook voor kiezen de vloer een donkerdere of rijkere tint te geven. Hierdoor zullen de planten nog meer opvallen en zal de kamer meer contrast krijgen. U kunt ook kiezen voor een houten vloer die de kamer een soortgelijke uitstraling geeft. Als er planten op de vloer groeien, kunnen deze voor contrast zorgen en de planten nog meer doen opvallen.

 

Natuurlijk licht

Natuurlijk is het belangrijk om zo veel mogelijk te hebben, maar om het uiterlijk van een tuincentrum na te bootsen, moet je zo veel mogelijk natuurlijk licht gebruiken. Idealiter betekent dit dat je een groot raam of een hele muur van ramen in je kamer hebt. Maar zelfs een paar ramen kunnen een enorm verschil maken in hoe je planten eruit zien en groeien. Probeer zo mogelijk weg te blijven van tl-verlichting en gebruik zo vaak mogelijk natuurlijk licht. Als je niet genoeg natuurlijk licht in je ruimte hebt, kun je ook kunstlicht gebruiken om je planten te laten gedijen. Maar natuurlijk licht is op de lange termijn beter voor je planten en helpt bij het creëren van de uitstraling die je wilt in je tuincentrum.

 

Planten, natuurlijk!

Tot slot, het meest voor de hand liggende wat je nodig hebt om een tuincentrum in huis te halen zijn planten. Dit kan zo simpel zijn als het kiezen van een paar planten waar je van houdt en ze op een tafel of plank in je kamer zetten. Je kunt ook een tafel of plank gebruiken als minituincentrum en er meerdere planten op zetten. Je kunt ook grotere planten kiezen om op de vloer of aan de muur te zetten. Als je een tuincentrum aan de muur wilt, kun je een plantenbak bouwen of kopen. Enkele ideeën voor planten die er geweldig uitzien in een tuincentrum zijn: – Bloeiende wijnstokken – Hortensia’s, clematis, of klimrozen geven je prachtige kleuren die maanden aanhouden. – Tropische planten – Als u tropische planten binnenshuis wilt kweken, overweeg dan om orchideeën, vijgen of zelfs een palmboom te kweken. – Cactussen – Cactussen zijn mooi, gedurfd en kunnen prachtige kleuren toevoegen aan een kamer.

 

Conclusie

Een tuincentrum kan elke kamer in uw huis van schoonheid en belangstelling voorzien, maar het kan een uitdaging zijn om diezelfde uitstraling te creëren in een kleine ruimte. Door een paar dingen in gedachten te houden, kunt u hetzelfde gevoel in uw huis brengen dat u in een tuincentrum ziet. De eerste stap is beslissen wat u wilt kweken. Vervolgens zullen lichtgekleurde muren en plafonds, samen met donkere vloeren, uw planten helpen opvallen. Tot slot is natuurlijk licht de sleutel om alles samen te brengen. Met deze tips kunt u een prachtig tuincentrum in uw huis creëren.

https://www.tuincentrumoverzicht.nl/groenrijk