Huizenplan
Image default
Tuin en buitenleven

De voor- en nadelen van een nepkerstboom

Kunstkerstbomen kopen is voor de meeste mensen de meest gangbare keuze geworden, gewoon omdat ze goedkoper en gemakkelijker te onderhouden zijn dan hun echte tegenhangers. Maar echte kerstbomen zijn aantoonbaar feestelijker met hun dennengeur en zichtbare naalden. Welke is de juiste voor u? Lees verder om te ontdekken of een nep- of echte kerstboom beter bij uw huis past deze kerst.

 

 

De voordelen van een nep kerstboom

Hoewel echte kerstbomen mooi, geurig en nostalgisch zijn, blijft het een feit dat ze veel meer werk zijn. Nepkerstbomen daarentegen vergen zeer weinig onderhoud en bieden een vergelijkbare esthetiek als een echte boom tegen een fractie van de kosten. Nepkerstbomen worden meestal geleverd in voorgemonteerde kits, zodat ze snel kunnen worden opgezet en geen extra ondersteuning nodig hebben. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over water geven, verpotten of het fris en groen houden van uw nepkerstboom. Een ander voordeel van nepkerstbomen is hun veelzijdigheid. U kunt ze binnen of buiten gebruiken en u kunt ze zelfs het hele jaar door gebruiken als onderdeel van uw vakantiedecor. De meeste nepkerstbomen kunnen op tafels, planken of aan de muur worden gehangen, zodat u uw vakantiedecor echt kunt aanpassen.

 

de nadelen van een echte kerstboom

Echte kerstbomen hebben veel voordelen, maar je moet er wel moeite voor doen. U moet uw boom elk jaar selecteren, water geven en onderhouden terwijl hij groeit. Hoe vaak u uw boom water moet geven hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boom en de grond die u gebruikt, maar het wordt aanbevolen om uw boom tijdens het winterseizoen wekelijks water te geven. Goed water geven is essentieel voor het behoud van een gezonde boom, omdat het water en voedingsstoffen uit de grond haalt. Als u huisdieren of kinderen hebt, moet u ook waakzamer zijn bij het versieren van uw echte boom, want er zijn genoeg dingen die een gevaar kunnen vormen. Echte kerstbomen kunnen een beetje rommelig zijn, vooral als ze net uit de boom komen. U moet uw boom na Kerstmis ook ergens veilig en toegankelijk opbergen, zodat hij niet uitdroogt en afsterft.

 

Welk type boom moet u meenemen?

Echte kerstbomen worden vaak gekozen omdat ze al een nostalgisch gevoel geven, en omdat ze een natuurlijke sfeer brengen in elke kamer. Afhankelijk van waar u woont, kunt u kiezen uit verschillende soorten, waaronder dennen-, ceder-, sparren- en dennenbomen. Sparren zijn een gebruikelijke keuze voor gebruik binnenshuis omdat hun donkergroene naalden er niet gemakkelijk afvallen. Hij heeft ook een sterke dennengeur die blijft hangen, zelfs als de boom droog is. Dennenbomen zijn een andere goede keuze voor gebruik binnenshuis. Hij heeft een sterke dennengeur en zijn zachte naalden vallen er gemakkelijk af, zodat hij na de feestdagen gemakkelijk kan worden opgeruimd. Cederbomen zijn een andere gebruikelijke keuze voor gebruik binnenshuis, omdat ze van nature bestand zijn tegen insecten. Zijn altijd groene geur is ook minder intens dan die van een dennenboom.

 

Slotwoorden: Welk type boom moet je nemen?

Uit de voor- en nadelen van echte versus nepkerstbomen blijkt duidelijk dat beide hun voor- en nadelen hebben. Het hangt er maar net vanaf wat je zoekt in je kerstbeleving. Echte kerstbomen zijn sentimenteler, maar nepkerstbomen zijn gemakkelijker te onderhouden en kunnen het hele jaar door worden gebruikt. Of u nu kiest voor een echte of een nepboom, het is belangrijk om in gedachten te houden dat kerstbomen een geschenk zijn dat blijft geven. Als de feestdagen voorbij zijn, kunt u uw boom recyclen door hem te schenken aan iemand die zich misschien geen boom kan veroorloven, hem te verpotten om hem een nieuw leven te geven, of door hem te composteren zodat de voedingsstoffen weer in uw grond terechtkomen.

https://www.toptuincentrum.nl/producten/104/kersthuisjes