Hoveniersbedrijf Friesland

Een hovenier houd zich bezig met tuinen en groenobjecten, meestal heeft hij meerdere tuinen onder zich, omdat één tuin meestal niet groot genoeg is om fulltime aan te kunnen werken. Hoveniersbedrijven kunnen variëren in eenmanszaken tot grote landelijke opererende bedrijven met honderden werknemers. Voor een hovenier of tuinman van een klooster wordt het Latijnse woord hortulanus gebruikt. Tot de klanten van een hoveniersbedrijf horen particuliere instellingen zoals bedrijven, scholen en kerken die de beplanting rondom de panden laten aanleggen en verzorgen.

 

Werkzaamheden van een hovenier zijn onder andere grasmaaien, onkruid wieden, opruimen, snoeien, bemesten, zaaien, insecten bestrijden en begieten. Een hovenier moet kennis hebben van bomen en planten, om het groen de beste verzorging te kunnen geven.  Ook kunnen hoveniers het ontwerpen van de tuin, grondwerkzaamheden, leveren van materialen en het inrichten van de tuin. Hovenier bedrijven die samenwerken met gehandicapte instellingen die meewerken in het bedrijf krijgen een vergoeding van de staat. Sommige hoveniers combineren hun werk samen met bijvoorbeeld ook nog te werken in tuincentra. De opleiding voor hovenier duurt van 1 tot 4 jaar op MBO-niveau.

 

Er is een hoveniersbedrijf in Friesland die al 15 jaar te werk is in Friesland. Ze houden zich bezig met het ontwerp en de aanleg van de tuinen. Het team bestaat uit acht gespecialiseerde hoveniers en vier aankomende hoveniers in opleiding. Bij ons kunt u terecht voor:

 

–          Tuinhuisje op maat                            –     Rotstuinen

 

–          Zwembaden                                       –     Walbeschoeiing

 

–          Tuinbestrating                                   –     Bamboe sierwerk

 

–          Robotmaaiers                                    –     Carports 

 

–          Houtopslag                                        –     Schanskorven

 

–          Sauna’s                                              –     Tuinschutting

 

–          Vijvers                                                –     Tuinverlichting

 

–          Tuinsproeiers                                     –     Whirlpool

 

–          Veranda’s                                          –      Vlonderbouw

 

–          Stucwanden                                       –      Tuinbeplanting

 

 

 

Steeds meer mensen realiseren zich dan een mooi aangelegde tuin een ontspannen omgeving kan zijn. Een hoveniersbedrijf Friesland verzorgt een tuinontwerp op maat. Bijvoorbeeld een zonnehoek omringt door groene planten of juist omringt door allemaal fleurige bloemen en planten met veel verschillende kleuren. Hoveniersbedrijven in Friesland doet onderhoud van tuinen. Het team staat klaar voor compleet tuinonderhoud u kunt ons inzetten voor:

Schiedam, Maassluis, Barendrecht, Ridderkerk, Dordrecht, Vlaardingen, Rotterdam, Den Haag

 

–          Onderhoud van hagen                 –    Bladruimen

 

–          Boomverzorging                         –    Het geven van beplantingsadvies

 

–          Bemesten                                  –    Onderhoud van tuinhuisjes en veranda’s

 

–          Onkruidbestrijding                      –    Onderhoud van bestrating

 

Wij zijn werkzaam in heel Friesland. Naast de regio Sneek zijn wij ook werkzaam in de omgeving van Leeuwarden en Heerenveen. Hoe wij tewerk gaan: uw ideeën en wensen op papier, creatief ontwerp, overeenkomst en uitvoering tot slot advies en onderhoud.

Voor meer info : http://www.mob-loodgieters.nl/