CV ketel laten installeren verplicht?

Een cv ketel installatie kunt u zelf doen. U bent dan helemaal vrij in het kiezen van materialen voor bijvoorbeeld de leidingen en het soort verwarming dat u erin wilt hebben. U moet er wel handig voor zijn, want het installeren van een cv ketel is een serieuze aangelegenheid. U krijgt te maken met zaken als leidingen, rookgas en veiligheid. Met name dit laatste is heel belangrijk, want op een koolmonoxidevergiftiging zit natuurlijk niemand te wachten want dit is heel erg schadelijk voor de gezondheid.

Bent u een echte klusser en heeft u er alle vertrouwen in dat het goedkomt, dan is het alleen maar fijn dat u een cv installatie zelf kunt doen. Wilt u lieve optimale zekerheid wat betreft veiligheid, dan kunt u er ook voor kiezen om een cv installatie te laten doen door een monteur van een erkend bedrijf. Deze vakman weet precies waar de aandachtspunten liggen en hoe de ketel precies geïnstalleerd moet worden, zodat u straks een veilige cv ketel in uw huis heeft hangen. Had u al een cv ketel hangen en moet deze vervangen worden voor een nieuwe, dan neemt de monteur de oude cv ketel simpelweg mee en hoeft u daar niet naar om te kijken.

Voor welke optie u ook kiest het is een heel verstandige keuze om een cv ketel te nemen. Hiermee heeft u een ketel die helemaal aansluit op uw wensen op het gebied van verwarming. En dat niet alleen, want met een cv ketel bespaart u op stookkosten en energieverbruik.

Voor meer info : https://www.installatievakwinkel.nl/verwarming/cv-ketels