Huizenplan
Image default
Woning en Tuin

Verschil tussen een Jacuzzi en Hottub

Vaak wordt een hottub, spa en Jacuzzi vaak genoemd voor hetzelfde product: Een verwarmd bad met bubbels. Echter zijn dze begrippen toch verschillend van elkaar. In dit artikel lichten we deze verschillen nader toe. Want gaat u een Jacuzzi kopen of een hottub, bedenk dan goed dat er heel wat verschillend is. En wat is nou eigenlijk een spa?

Om op de laatste vraag direct antwoord te geven, is een spa een verzamelwoord voor diverse soorten baden. Dit zijn dus een hottub, whirlpool of Jacuzzi. Elke “spa” beschikt over warm water waar je lekker in tot rust kunt komen. Echter verschilt een hottub wel qua materiaal t.o.v. een Jacuzzi bad. Dat nemen we nu onder de loep.

Een hottub is een op hout gestookt buiten bad. Het bad wordt verwarmd middels een houkachel die men zelf op temperatuur dient te houden. Het is een echt buiten product voor in de tuin. Kenmerkend aan een hottub is het geknetter van het brandende hout onder het bad. Dit geeft een relaxende sfeer toe aan de badsessie.

Bij een Jacuzzi, die ook vaak een bubbelbad wordt genoemd, heb je geen houtgestookte kachel. Hier gebeurt de verwarming automatisch via een besturingssysteem. In dit opzicht is een Jacuzz een stukje moderner. Wat veel mensen niet weten is dat Jacuzzi een merknaam is, afkomstig van de ontwerpers en fabrikant Jacuzzi uit Amerika. Verder beschikt een Jacuzzi over een pomp en filtersysteem, die zorgen voor de reiniging van het bad.

Wilt u een hottub of Jacuzzi aanschaffen? Bedenk dan vooraf goed waar u voor wilt kiezen. Kiest u voor modern en makkelijk in gebruik? Dan is een Jacuzzi wellicht uw product. Kiest u voor een authentiekere manier van baden? dan is een hottub het overwegen waard.

Voor meer info : https://www.sunspabenelux.nl