Huizenplan
Image default
Woning en Tuin

waterontharder

Waterontharder

Als tandarts weet ik maar al te goed hoe belangrijk kalk is voor je botten en ook voor je tanden en kiezen. Mensen maken echter vaak de fout door te denken dat het kalk dat in het drinkwater zit, automatisch ook geschikt is voor je lichaam. Deze vorm van kalk is namelijk een geheel andere vorm dan het kalk dat mensen en andere dieren nodig hebben. Deze minerale vorm is namelijk een samenraapsel van te veel calcium en magnesium in het drinkwater dat samen kalk vormt. Je kunt dit herkennen door de zwarte vlokjes die achterblijven en vaak een aanslag vormen op je sanitaire producten, je waterkoker en je koffiezetapparaat. Alleen het zwarte zou al een waarschuwing moeten zijn dat er iets niet klopt. Als je er op tijd bij bent kan je het nog wel schoonmaken maar het levert je wel veel vervelende uurtjes schoonmaakwerk op zo door de jaren heen. Ik ben daarom zelf op zoek gegaan naar een goede waterontharder. Een waterontharder is een apparaat die het leidingwater filtert en de kalkresten er volledig uithaalt. Doordat je een waterontharder slechts een keer installeert en je er daarna nooit meer omkijken naar hebt, leek mij dit de ideale oplossing voor mijn kalkproblemen. En dus ging ik op zoek naar een goede aanbieder. Helaas blijkt er nog niet een hele grote markt te zijn en dat verbaasde mij nogal. Nederland staat toch bekent als en land met veel hard water. Daarmee bedoelen ze dat er redelijk wat kalk in het water zit, ondanks het feit dat het drinkwater natuurlijk prima te drinken is. Dat is wel wat anders dan in de zuidelijke landen van de wereld waar je nog drinkwater uit een flesje moet kopen tenzij je de behoefte hebt aan allerlei nare ziektes. Maar ik dwaal af, een waterontharder was lastig te vinden in de winkels voor sanitaire producten. En daarom ging ik maar eens een kijkje nemen op het altijd handige internet. En daar heb ik dan ook mijn waterontharder gevonden. Het bedrijf heet Aqua Comfort en zij zijn de daadwerkelijke experts op dit gebied in Nederland.

Een waterontharder van Aqua Comfort, een goed idee!

De site biedt tal van mogelijkheden om aan gedetailleerde informatie over een goede waterontharder te komen. Je vindt de vele voordelen van een waterontharder terug, precies zoals ik al vermoedde. En ook de verschillen tussen kalk uit voedsel en kalk uit water. Dit bedrijf leek me dan ook een meer dan logische keuze om mee in zee te gaan. Hun duidelijke website deed mij alleen maar meer overtuigen en zo kwam ik erachter dat je ook zeer eenvoudig met hen in contact kan komen. Dit kan op de volgende manieren:

  • via hun online contactformulier
  • via de telefoon, ze zijn tijdens kantooruren altijd bereikbaar
  • of door ze te mailen met behulp van hun emailadres

Ik had uiteraard nog wel wat vragen en die hebben zij keurig kunnen beantwoorden. Je merkte direct dat je hier met een gerenommeerd bedrijf te maken hebt die al jaren in het vak van de waterontharder opereren. Dit was voor mij reden genoeg om een offerte door hen te laten opstellen. Ze kwamen dan ook na het maken van een afspraak langs om alles op te meten en om te zien welk type het meest geschikt zou zijn voor in mijn huis. Ik heb een redelijk groot huis dus we kwamen uit op een luxer model. Geen enkel probleem voor mij, ik wil maar al te graag een waterontharder. Nadat de offerte was opgesteld verbaasde het mij dat dit allemaal gratis werd gedaan. Dat is nu eenmaal de service van Aqua Comfort. Je zit nergens aan vast. Zelfs als uiteindelijk blijkt dat de installatie, door welk mankement ook, helaas niet mogelijk is, blijft het alsnog geheel vrijblijvend. Dat is een voordeel van de no cure, no pay regeling. Aqua Comfort heeft me wel verzekerd dat dit nog nooit is voorgekomen en dat vrijwel elk huis geschikt is voor een waterontharder. En zo is de installatie bij mij ook geheel goed gegaan en pluk ik nu de vruchten van deze waterontharder. Ik kan daarom ook iedereen aanraden contact op te nemen met Aqua Comfort.

Fris water

Je merkt dat niet alleen alle producten die afhankelijk zijn van water een veel langere levensduur hebben, het scheelt ook enorm in onderhoud. De waterontharder zelf hoef ik nooit te onderhouden, hij staat in de meterkast, daar waar het leidingwater mijn huis binnenstroomt. En daar is hij tevreden aan het zuiveren. Het water zelf voelt nu ook veel prettiger aan. Het is een stuk zachter geworden en je huid voelt enorm prettig aan na een douche. Ik wil een waterontharder dan ook bij iedereen aanbevelen. Het kost wel wat, maar op de langere termijn is dit alleen maar winstgevend. Niet alleen materieel gezien, ook voor je gezondheid is dit een stuk beter. Mijn huid is er zelfs door gaan glanzen. De waterontharders zijn van twee zeer hoog aangeschreven bedrijven die alleen topkwaliteit producten maken. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat 100 procent van alle kalk wordt gefilterd uit het leidingwater. En zoals ik al zei, wat voor een huis je ook hebt, of dit nu met of zonder kruipruimte is. Of met een bizarre meterkast, het maakt Aqua Comfort allemaal niets uit. Zij gaan net zo lang op zoek naar een geschikte oplossing totdat ook jij kunt beschikken over een waterontharder. Als tandarts en als mens raad ik dit dan ook van harte aan. Wacht niet langer en bezoek eens snel hun site.

Voor meer info : http://www.aquacomfort.nl/blog/waterontharder/waterontharder/