Huizenplan
Image default
Woning en Tuin

Wollen vloerkleed in je huiskamer?

Vloerkleden zijn een centraal punt van de inrichting van een huis. Vaak liggen ze in het zit of eet gedeelte en daarmee dus een belangrijk punt van uw woning. Wollen vloerkleden bieden tal van voordelen, en ze staan ook nog eens heel goed mits aangepast aan uw interieur.

De voordelen van een wollen vloerkleed zijn niet te missen. Zo voelen ze lekker warm aan en zijn ze ook nog eens lekker zacht. Daarnaast is het ook nog eens zo dat ze brandwerend en vochtafstotend.

Maar een wollen vloerkleed wordt tegenwoordig ook veel gebruikt om bij een (gel)haard neer te leggen met wat kussens. Op deze manier kunt u een extra zitgebied creëren rond de gezelligheid van de openhaard. Let er wel op dat u het wollen vloerkleed niet te dicht bij de openhaard neerlegt. Hoewel wol brandwerend is en de vlam zal doven, kan het wel een beschadiging op de wol achterlaten.

Vaak zien we dat wollen kleden in het zitgedeelte van een woonkamer gebruikt worden. Het voordeel hiervan is dat het de ruimte opvrolijkt en hier komt nog een voordeel van wol om de hoek kijken. Het is namelijk vochtafstotend. De structuur van wol zorgt er namelijk voor dat vocht niet direct opgenomen wordt. Koffievlekken zullen er dus niet snel verschijnen op een wollen vloerkleed.

Een andere ruimte waar vaak een wollen vloerkleed gebruikt wordt is de slaapkamer. Dit onder andere omdat wol de natuurlijke eigenschappen heeft die ervoor zorgen dat het bij kou lekker warm aanvoelt en bij hitte juist lekker koel. Dus geen koude voeten meer in de winter als u uit bed stapt als er een wollen vloerkleed naast uw bed ligt. En ook hier geldt weer dat het uw slaapkamer op fleurt.

Daarnaast is het zo dat wol als eigenschap heeft zeer elastisch te zijn. Dit zorgt ervoor dat het altijd in de oorspronkelijke vorm terugkeert. Ook pilt wol niet en blijft dus lang mooi.

De mogelijkheden en keuzes als het gaat om een wollen vloerkleed zijn eindelijk qua formaat en kleur.

Voor meer info : http://wollenkleed.nl

Gerelateerde artikelen

Poorten-sectionale.be, sectionale poorten prijs!

De Duo Rolgordijnen uit eigen Nederlandse fabriek!

Je eerste groot huis kopen