Huizenplan
Image default
Woning en Tuin

Woonkamerverlichting

De woonkamer is de ruimte waar we over het algemeen het vaakst zijn. Gezellig met z’n allen bij de televisie of lange avonden dineren aan de eettafel. De verlichting van de woonkamer moet daarom erg sfeervol zijn. Maar hoe kies je de juiste verlichting? Een keuze maken met zo’n groot aanbod is niet eenvoudig. We geven je daarom wat handige tips.

Eettafel hangverlichting

In veel huishoudens is de eettafel heel belangrijk. Onze eerste tip is: Zorg ervoor dat de hanglamp in dezelfde stijl is als de eettafel. Een moderne woonkamer moet geen klassieke hanglamp boven de tafel hebben. Daarnaast moet het formaat van de lamp passen bij de eettafel. Een te grote lamp boven een wat kleinere tafel zal niet mooi staan. Dit zijn de twee basisregels op het gebied van eettafel verlichting. Het is belangrijk je hier aan te houden. Op deze manier maak je nooit een fout bij de aankoop van een nieuwe hanglamp.

LED hanglampen

LED verlichting zie je steeds vaker terugkomen. Er zitten dan ook veel voordelen aan een LED lamp. De LED verlichting is niet alleen energiezuinig. Maar je bespaart er ook veel geld mee. Ook is LED verlichting niet meer zo blauw als vroeger. Er is eigenlijk geen reden om niet te kiezen voor LED hanglampen.

Plafondlampen

We kennen ze allemaal wel: de klassieke ronde plafonnières. Maar tegenwoordig zijn er veel meer modellen. Zo zijn er nu ook moderne spots voor aan het plafond. Maar we moeten wel vermelden dat de klassieke witte plafonnière nog steeds in zijn. Maar hoe komt dat eigenlijk? Allereerst passen deze plafonnières in vrijwel elk interieur. Daarnaast verspreiden plafonnières een diffuus licht. Dit betekent dat een enkele plafonnière de hele ruimte kan belichten.

Verlichting

Omdat verlichting zo belangrijk is, is het slim om je goed in te lezen. Zo maak je geen fouten bij de aankoop van een lamp. Gelukkig bestaan er veel sites waar je kunt lezen over lampen.

Voor meer info : http://www.steinhauer.nl/lampen-verlichting/hanglampen