Bouwkundige keuring Utrecht en het ‘winterklaar’ maken van uw woning

Bouwkundige keuring Utrecht adviseert over het winterklaar maken van uw woning

Als de koude temperaturen je willen laten nestelen onder een deken voor een knappend vuur, denk dan eens aan je slechte waterleidingen die niet aan de kou kunnen ontsnappen. Je kunt je huis niet in een warme, beschermende deken wikkelen als de winter aanbreekt, maar een paar winterstapstappen kunnen ervoor zorgen dat je huis de winter veilig en efficiënt weerstaat.

“Winterklaar maken is zeker een belangrijke manier om een ​​huis te beschermen tegen de verwoestingen van sneeuw, ijs en harde temperaturen, maar het is ook een kans om de energie-efficiëntie van een huis te vergroten. Enkele van de gemakkelijkste en meest effectieve winterprojecten kunnen ook het hele jaar door bijdragen aan energiebesparing.”

Bouwtechnische keuring Utrecht geeft zeven projecten om energie-efficiëntie te verbeteren en uw huis voor te bereiden op de winter:

Binnen

* Bescherm leidingen – Leidingenleidingen die door ongeïsoleerde gebieden lopen, zoals een kruipruimte of een zolder, kunnen bevriezen als de temperatuur daalt. Dicht eventuele scheuren of openingen af ​​waar pijpen het huis verlaten, en monteer onbeschermde leidingen met buismoffen. Isolatiepijpen kunnen het warmteverlies verminderen waardoor uw boiler moeilijker werkt en meer energie verbruikt, en de watertemperatuur oploopt tot 2 à 4 graden.

* Voeg weerstrip toe aan deuren en ramen – Als uw huis tochtig is, kan het weer strippen om luchtlekken te dichten, de verwarmingskosten met maar liefst 20 procent verlagen. Identificeer plaatsen waar luchtlekken in uw huis voorkomen en kies voor het juiste weerafval voor elk gebied.

* Biezen rond ramen en deuren – Lucht kan ook lekken door kleine scheuren rond ramen en deuren. Het afdichten van dergelijke scheuren met kalefateren vermindert verder de luchtlekken die uw oven harder laten werken en uw woning voelt tochtig.

* Isolatie toevoegen – Isolatie kan uw huis in de winter warmer en in de zomer koeler maken en uw verwarmings- en koelsystemen efficiënter laten werken. Hoeveel isolatie uw huis nodig heeft, hangt af van factoren zoals waar u woont, hoe oud het huis is en hoe goed het was geïsoleerd om mee te beginnen.

Buiten

* Bescherm buitenbuizen – Of u nu een buitendouche of een eenvoudige slangaansluiting hebt, het is belangrijk om buitenleidingen te beschermen tegen bevriezing. Water bevriezen in buitenleidingen kan ernstige schade en kostbare waterlekken veroorzaken. Draai de watertoevoer naar buitenleidingen en spoel het water uit het systeem. Verwijder en bewaar tuinslangen voor de winter. Als je scheuren of problemen opmerkt, zorg dan meteen voor ze. Voeg ten slotte isolatie toe, zoals een beschermhoes voor de slang aan buitenkranen.

* Maak het gazon klaar voor de winter – Een gezond gazon heeft minder water nodig en werkt in het voorjaar dan een die is geteisterd door de rigoureuze wintertijd. Blijf gras maaien totdat het stopt met groeien, en harken bladeren en grasresten om de blootstelling aan zonlicht voor gras te maximaliseren. Mulch rond planten en bomen om ze te beschermen tegen slecht weer en vriestemperaturen.

* Schone ramen – zonlicht is een natuurlijke, kosteneffectieve manier om uw huis warmer te houden in de winter. Het openen van gordijnen en jaloezieën kan de hoeveelheid zon die een kamer binnenkomt maximaliseren en helpen deze te verwarmen. Vuile ramen kunnen echter de hoeveelheid zonlicht die door het glas komt verminderen. Bovendien zorgen heldere ramen ervoor dat uw huis tijdens de donkerste winterdagen helderder en lichter aanvoelt.

Bouwkundig advies Utrecht voor als u echt zeker wilt zijn van uw zaak.

Voor meer info : https://bouwkundige-keuringutrecht.nl