Het belang van een bouwkundige inspectie door bouwkundige keuring Alkmaar

Het belang van een bouwkundige inspectie door bouwkundige keuring Alkmaar

http://www.youtube.com/watch?v=c1_RldhE7uc

Een woning kopen? Bescherm jezelf met deze voorwaarden

Weet wat je ondertekent …

“Standaardclausules” zijn niet gestandaardiseerd

Standaard inspectieclausules beschermen de koper niet altijd

Structurele inspecties zijn slechts een deel van de vergelijking

 

PROBLEEM

Er is een verborgen probleem waar de meeste mensen zich niet bewust van zijn bij het kopen van een nieuw huis. Door de standaardbepalingen van de makelaars in onroerend goed te ondertekenen, blijft de koper achter met de indruk dat zij hun belangen beschermen door te kiezen voor een ‘structurele inspectie’ en ‘inspectie van houtplagen’. Deze clausules zijn echter meestal vrij vaag en open voor interpretatie en wat de meeste kopers niet weten, is er niets gestandaardiseerd aan die clausules.

Bouwkundige keuring Alkmaar inspecteert identificeert alle visueel waarneembare gebreken

Op regelmatige basis heb ik bij het helpen van een klant bij het kopen van een woning, belangrijke defecten en veiligheidsrisico’s geïdentificeerd in een huis waarvan de koper zich niet bewust was. Deze defecten kunnen oplopen tot aanzienlijke sommen geld om te herstellen. Wanneer deze problemen worden gevonden en gemeld, stuurt de koper het rapport vervolgens door naar de agent met een lijst met items die moeten worden gerepareerd voorafgaand aan de afhandeling, wat meestal aanleiding geeft tot geschillen en een interpretatiewedstrijd met het woord ‘structureel’

Bij het uitvoeren van een inspectie van het onroerend goed voor onroerend goed, dienen onafhankelijke inspecteurs van gebouwen de normen altijd, en in het algemeen, te handhaven. Inspectie van gebouwen – Inspectie vóór aankoop – Residentiële gebouwen.

We definiëren binnen deze norm 6 verschillende categorieën van defecten (schade, vervorming, waterpenetratie, materiële achteruitgang, operationele of installatie) en de inspecteur zal hun ervaring in het veld gebruiken om dat defect te classificeren als major of minor in de relevante categorie. Dit is heel anders dan hoe de ‘gestandaardiseerde’ structurele inspectieclausules zijn opgesteld … en als zodanig vaak een conflict veroorzaken tussen de zogenaamde ‘standaard’ structurele defectclausule en significante gebreken waarvan de koper op de hoogte wilde zijn. Zodat ze hun positie ten aanzien van het kopen van het huis en de prijs waartegen ze bieden volledig kunnen overwegen.

Bouwkundige keuring Alkmaar is er alleen voor u – niet voor de verkoopmakelaar

Wat meestal volgt, is scherts tussen de verkoopagent die bang is dat ze een verkoop zullen verliezen, en de bouwinspecteur die zojuist hun werk heeft gedaan en heeft gerapporteerd zoals ze hebben waargenomen. Er zijn woorden en interpretaties van vage clausules over wat technisch ‘structureel’ is, of ‘hekken zijn niet inbegrepen’, wat niets anders doet dan onzekerheid en angst veroorzaken voor zowel de verkoper als de inkoper.

Voor meer info : https://bouwkundige-keuringalkmaar.nl