Hoe u uw huis energiezuiniger kunt maken door bouwkundige keuring Amsterdam

Hoe u uw huis energiezuiniger kunt maken door bouwkundige keuring Amsterdam

Er zijn verschillende goedkope dingen die een huiseigenaar zelf kan doen om zijn huis energiezuiniger en comfortabeler te maken. Energie besparen is vaak een verzameling kleinere stappen die leiden tot een groter resultaat en voordeel.

Overweeg deze eenvoudige suggesties om een ​​verschil te maken in uw energierekening:

Verlichting:

Vervang gloeilampen met LED-lampen voor aanzienlijke besparingen. Verlichting kan 20-25% van uw totale elektriciteitsrekening uitmaken, dus het upgraden van de lampen kan een merkbaar verschil maken in uw maandelijkse factuur.

Installeer op zonne-energie verlichte lampen voor buitenverlichting op looppaden, veranda’s en dekken.

Draai plafondventilatoren tijdens de wintermaanden achteruit in een langzame stand om warme lucht die zich in de bovenste plafonds verzamelt, naar beneden te laten circuleren.

HVAC:

Installeer een programmeerbare thermostaat om temperatuur te beheren wanneer je weg bent en de tempertuur aan te passen voordat je thuiskomt. Beter nog, upgrade naar een slimme thermostaat met meer functies, waaronder Bluetooth-connectiviteit, waarmee u tijd en geld kunt besparen.

Vervang filters regelmatig, elke 3-6 maanden, en koop filters van goede kwaliteit met een hoge MERV-classificatie. Schone filters kunnen loos van efficiëntie voorkomen wanneer het filter en het HVAC-systeem vies en verstopt raken.

Dicht de HVAC-kanalen af ​​met mastiek en zilver duct tape om het verlies van geconditioneerde lucht te verminderen en energie te besparen. Luchtlekkage op HVAC-kanalen is een gebruikelijke locatie voor energieverlies, maar kan eenvoudig worden gecorrigeerd.

Open haard:

Een gemeenschappelijke locatie voor energieverlies is de open haard; veel huiseigenaren vergeten de rookgasklep van de open haard te sluiten na het maken van een vuurtje en de schoorsteen blijft enkele dagen openstaan.

Een open of slecht passende demper kan leiden tot een aanzienlijke hoeveelheid warmteverlies in de koude maanden. Het lijkt op het openlaten van een raam en laat grote hoeveelheden geconditioneerde lucht het huis verlaten, omhoog wervelend door de schoorsteen. Gebruik de haard spaarzaam en zorg ervoor dat de demper volledig is gesloten nadat het vuur is afgelopen en niet meer brandt.

Bouwkundig advies Amsterdam voor al uw vraagstukken rondom isolatie en het nut ervan.

Isolatie:

Ontoereikende zolderisolatie kan een belangrijke bijdrage leveren aan energieverlies in een woning. Gebrek aan isolatie kan leiden tot aanzienlijk warmteverlies in de wintermaanden, waardoor het nodig is om het huis continu opnieuw te verwarmen.

Als uw huis ouder is, kunt u profiteren van extra zolderisolatie. Sommige handelaren zullen u de isolatieblazermachine lenen, een grote tijdspaarder voor de doet-het-zelver, op basis van de hoeveelheid gekochte isolatie.

Wilt u meer weten over energie zuinig wonen, neem contact op met bouwtechnische keuring Amsterdam en laat u informeren.

Voor meer info : https://bouwkundige-keuringamsterdam.nl