Huis kopen aan de Costa Azahar, Spanje

Huis kopen aan de Costa Azahar

Wanneer u heeft besloten een huis te kopen aan de Costa Azahar bent u er natuurlijk nog niet. Want dan komt de belangrijke vraag die u zich dan kunt stellen, waar aan de Costa Azahar ga ik een huis kopen?

Costa Azahar = Oranjebloesem kust

De Costa del  Azahar, vertaald Oranjebloesem kust, ligt in het oosten van de Spaanse Middellandse Zee kust. Deze prachtige Costa strekt zich uit van Vinaros tot aan een gedeelte Alicante. Met maar liefst ruim 230 kilometer kustlijn die zich kenmerkt door prachtige zandstranden en kiezelstranden. Heerlijke gemiddelde temperatuur

Daarnaast is de gemiddelde wintertemperatuur van zo’n 16 graden zeker ook nog een reden om een huis te kopen aan de Costa del Azahar. Hierbij is rekening gehouden dat het in het binnenland wat kouder is aan de kust is dit gemiddelde zelfs nog hoger.

Massatoerisme versus rust

Hoe prachtig het kustlandschap van de Costa del Azahar ook is, vergeet ook niet de omliggende bergen eromheen wat het nog mooier maakt.                                       Hier is nog geen massatoerisme te vinden en er zijn voornamelijk spaanse toeristen die uit de bergen of uit Madrid komen. De meesten hebben hier een buitenhuis.

Klimaat

De Costa Azahar heeft een heerlijk klimaat, een mediterraan klimaat. Een gemiddelde temperatuur van 18 graden. Gedurende de warmste maanden van het jaar staat er een heerlijk briesje aan de kust. In de wintermaanden kan het wel fris zijn maar vriest het vrijwel nooit.

Rijke geschiedenis

Een gebied met een interessante en rijke geschiedenis, meerdere al dan iet actieve archeologische vindplaatsen. over de honderd middeleeuwse burchten en kastelen en andere bijzondere monumenten en kunstuitingen. Hieraan is te zien dat de Costa Azahar door de eeuwen heen is beïnvloed door de verschillende culturen die er gewoond hebben of doorheen zijn getrokken en de cultuur van de Costa Azahar hiermee enorm verrijkt hebben.

Gastronomie

Als u er voor kiest om een huis kopen aan de Costa del Azahar, u krijgt overal de kans om er van de rijke gastronomie te genieten. Hier zijn echte Spaanse restaurants te vinden waar de Spanjaarden ook zijn. Geniet van het typische Spaanse eten zoals: Vis, Olijfolie, Groenten en Fruit.

Wilt u een huis kopen in de regio Valencia bezoek eens onze website www.huisinvalencia.nl


Voor meer info : http://huisinspanje.nl