Huizenplan
Image default
Woning kopen

Tips werkkleding bij een verbouwing

Kledingtips als je gaat verbouwen

Gefeliciteerd met je nieuwe woning! Maar nu begint het pas natuurlijk. Nieuwbouw of bestaande woning? Maak niet uit, er is vast wel iets wat je direct wilt aanpakken als je gaat verhuizen. Verbouwen is altijd een hectisch gedoe en er komt veel bij kijken. Mocht je de keuze hebben dit zelf aan te pakken, dan hebben we enkele goede tips voor je ten aanzien van je werkkleding en natuurlijk ( en niet onbelangrijk ) je eigen veiligheid. Succes met de verbouwing!

De basis: goede s3 veiligheidsschoenen

Veiligheid is het allerbelangrijkste tijdens een verbouwing. En de grootste winst die je kunt maken is de aanschaf van goede betrouwbare en veilige werkschoenen. Eigenlijk onmisbaar voor iedere klus in en rondom het huis. Niets zo pijnlijk en gevaarlijk wanneer een zwaar object op de voeten beland. Voorkom dit door het kopen van goede S3 werkschoenen. Deze schoenen hebben een norm wat betekent dat ze tenminste een stalen neus hebben en een anti-sip zool. De schoen is sterk en duurzaam en kan tegen een stoot. Goede keus zijn Atlas werkschoenen of de sportieve werkschoenen van Haix! Vergeet ook niet goede werksokken te dragen. Deze absorberen meer vocht en hebben een antibacteriële werking.

Draag een werkoverall of functionele bovenkleding

Los van goede werkschoenen wil je ook graag de juiste kleding dragen tijdens een verbouwing. Een aantal eigenschappen waar je op wilt letten zijn;

  • verstevigende eigenschappen
  • kniestukken
  • extra handige zakken
  • goede ventilatie
  • goede waaseigenschappen

Toelichting: Bij kleding met verstevigende eigenschappen kun je denken aan kniestukken of extra dikke katoenen werkbroeken of kleding met stevige gespen en sluitstukken. Kleding hoort goed op je lichaam aan te sluiten en stevig om het lichaam te zitten. Let bij de aanschaf van je werk overall of werkbroek dat er voldoende zakken zijn, want die heb je nodig als je klust. Tot slot kun je op het label van werkkleding zien op welke wastemperatuur de kleding goed schoon wordt. Het liefst wil je kleding wat op normale temperatuur goed wasbaar is, maar eventueel ook op hoog temperatuur (60 graden of hoger) te reinigen is.

Als je klust ga je transpireren. Om prettig de hele dag te werken heb je kleding nodig wat goed ventileert, daarvoor kun je het beste katoenen werkkleding aanschaffen. Goede werkpolo’s en werktruien kun je herkennen aan ventilatiegaten bij de oksels. Ook het seizoen waarin je gaat klussen is belangrijk om je kleding erop aan te passen. Klus je in de zomer, dan kun je bijvoorbeeld in plaats van een lange broek, kiezen voor een bermuda werkbroek en een werk polo. Klus je in de winter, dan zijn fleece vesten een prettige aanvulling

Last bot not least: hoofd en handen

Wat je absoluut nooit moet vergeten is natuurlijk een held. Een fout of val hoeft maar één keer teveel gebeuren en kan voor grote ongemakken zorgen. Denk ook aan je handen, draag daarom veiligheidshandschoenen zodat je handen beschermt zijn tegen splinters, blaren en elektrische ladingen.

 

Voor meer info : https://www.nijhofsafety.nl

Gerelateerde artikelen

Woning kopen in Hoogeveen

De beste makelaar Groningen

De algemene wooncyclus