Huizenplan
Image default
Woningen

Tijdelijke veiligheid is soms de enige keus

Heb je nog geen camera- en alarmbeveiliging in jouw huis? Vrees niet om eerlijk te zijn, want jij bent niet de enige die geen perfecte beveiliging voor thuis heeft. Maar wat doe je dan als je op vakantie gaat? het is begrijpelijk dat jouw budget het misschien niet toelaat, maar er zijn wel tijdelijke beveiligingstechnieken die je kunt gebruiken voor jouw huis als je het huis verlaat. Tijdelijke veiligheid is soms de enige keus, maar het helpt wel. Hier zijn enkele technieken die je kunt gebruiken als je opzoek bent naar een tijdelijke beveiliging.

De sloten in huis vervangen of verstevigen is geen dure klus en je kan de beste slotenmaker in Eindhoven vragen om je hiermee te helpen. Zij bieden ook deskundige hulp als je je voordeur wilt binnentreden, terwijl je de sleutels kwijt bent. De slotenmaker zal je precies aangeven welke sloten vervangen moeten worden, zodat je goed beveiligd bent. Goede sloten is een permanente goede beveiligingstechniek.

Als je opzoek bent naar tijdelijke beveiligingstechnieken is het handig als je zelf je camera’s plaatst. Tegenwoordig zijn er op amazone veel camera’s te vinden die je gemakkelijk kunt plaatsen op je gewenste plek en vanuit een afstand op jouw telefoon de beelden kunt volgen. Heel handig is. Het enige is dat het niet 1 x 24 uur wordt beheerd door een security bedrijf, maar feit is dat je wel zo en dan kunt piepen op je telefoon om te kijken als alles thuis veilig is.

Inbrekers komen niet alleen via de voordeur of achterdeur naar binnen, maar ook ramen zijn ook een perfecte optie. Je kan beveiligingsalarmstickers op alle ramen als waarschuwing plakken. Deze beveiligingsborden en stickers kunnen dieven afschrikken, maar er zijn geen garanties, vooral als je niet echt een beveiligingssysteem hebt of je hebt zelf je camera’s die je op je telefoon beheert.

Zet een deurbeugel vast achter je toegangsdeur. De deurbeugel heeft als voornaamste doel om enorm veel kracht te weerstaan. Niemand zal je deur met een harde trap open kunnen krijgen. 

Gebruik verlichting om de illusie te wekken dat er iemand thuis is. Duisternis stelt dieven in staat om onopgemerkt binnen te sluipen. Los die kwetsbaarheid op door een paar lampjes aan te laten binnen en op het erf. Beter nog, gebruik bewegingsdetectorlampen om indringers te verlichten, of kies voor slimme verlichting, zodat je de lichten op een timer kunt instellen en ze op afstand kunt bedienen. Ga je budget eerst na en maak een plan, waar je de lampen zult plaatsen. Zo koop je niet overbodig veel.

Als een inbreker er echter in slaagt je huis binnen te komen, zal hij snel de meest waardevolle spullen pakken die hij kan vinden. Overweeg creatief te worden in plaats van jouw waardevolle spullen op de gebruikelijke schuilplaatsen te bewaren als nachtkastjes en lades.