Huizenplan
Image default
Aanbiedingen

Bespaar op je energierekening!

Je hebt het vast wel gezien op je eigen energierekeningen, ze zijn aanzienlijk omhoog gegaan. Daar wordt natuurlijk helemaal niemand blij van. Maar niet alleen de energieprijzen zijn omhoog gegaan. Maar ook als je een supermarkt binnenloopt zijn bijna alle producten een stuk duurder geworden. Veel mensen voelen dit in hun portemonnee aan het einde van de maand en dat is begrijpelijk! Gelukkig zijn er vaak manieren om een klein beetje geld te besparen. Zo kun je zo goedkoop mogelijk boodschappen gaan doen. Maar op je energierekening valt er ook wat te besparen! Hoe je dat doet, lees je in deze blog.

 

Wat kost veel energie?

Maak eens een rondje door je woning. Let dan vooral op alle stekkers die nog in stopcontacten zitten. Je zult zien dat dit er erg veel zijn, iedereen is hier schuldig aan. Veel mensen denken dat een apparaat geen energie verbruikt als het niet aanstaat. Niets is minder waar! Natuurlijk verbruikt het lang niet zoveel als wanneer een apparaat wel in gebruik is, maar het energieverbruik is geen nul. Dit noem je apparaten op stand-by. Een goed begin om energie te besparen is dus gelijk alle stekkers uit het stopcontact halen na gebruik, kijk dan eens hoeveel energie je al bespaard!

 

Verwarming verbruikt veel

Veel mensen zijn gewend om de verwarming altijd aan te hebben, dit verbruikt alleen erg veel energie en brengt de kosten ook aardig omhoog. Probeer eens uit om de verwarming een paar graden lager te zetten. Mocht het koud worden kun je het warmer maken door dekens en warme kleding. Je zult snel merken dat die paar graden veel gaat schelen in de rekening. Ben je bijvoorbeeld een hele dag niet thuis? Laat de verwarming dan vooral niet aanstaan, maar zet hem uit. Wanneer je dan thuis komt, kun je hem weer aanzetten. Op deze manier maak je wel gebruik van de verwarming, maar wel alleen op momenten dat je thuis bent.

 

Duurzame verlichting

Heb je gloei- en halogeen lampen in huis hangen? Dit zijn de grote energievreters. Bij gloei- en halogeenlampen gaat een deel van de energie namelijk verloren aan warmte. Bij duurzame verlichting (led verlichting) gaat bijna alle energie naar het verlichten. Het nadeel aan gloei- en halogeenlampen is dus dat er veel meer energie verbruikt wordt om licht te produceren. In de aanschaf is led verlichting wel wat duurder, maar uiteindelijk verdien je dit goed terug door energiebesparing. Daarnaast hebben de led lampen ook een langere levenduur, je hoeft dus minder vaak de lamp te vervangen. Benieuwd naar het aanbod in led verlichting? Kijk snel op de website van Ledlichtstunter, ze hebben een breed aanbod in led lampen en led dimmers!

 

https://www.ledlichtstunter.nl/accessoires/dimmers/