Huizenplan
Image default
Aanbiedingen

De nieuwste trends op het gebied van vloeren

Een nieuw jaar en dat betekent natuurlijk dat er nieuwe trends gaan komen. Wat zullen ze dit keer zijn voor het interieur voor het huis? Misschien gaan we wel richting de gordijnen en de ouderwetse kleuren van vroeger. Maar daar gaan we het niet over hebben, wel over de trends van 2021 over vloeren. Iedereen heeft wel een prachtige vloer thuis waar ze blij en tevreden mee zijn. Maar als je net een nieuw huis hebt gekocht is het altijd de vraag welke het beste past bij u.

Houten vloeren worden steeds populairder onder jongvolwassen

We zien in de afgelopen jaren dat houten vloeren steeds populairder worden bij onze jongere generaties die nu langzaam op hun eigen benen gaan staan. Daarbij hoort natuurlijk een huis en het uitzoeken van meubels en een vloer. Uit een enquête is gebleken dat meer dan de helft van de respondenten vindt dat houten vloeren er over het algemeen mooier eruit zien dan bijvoorbeeld een lamelparket, dat bestaat uit een bovenlaag van het gewenste hout en daaronder goedkoper hout. Maar ze geven wel aan dat ze het onderhoud van houten vloeren veel werk vinden en dan toch liever voor een goedkope optie gaan. 

De diverse kleuren die een vloer aanbiedt

Bovendien kwam er ook dit jaar een leuk resultaat naar boven. Uit de enquête is gebleken dat de meeste respondenten hebben gekozen voor een donkere vloer in plaats van een lichte. De respondenten reageerde erop dat tegenwoordig de interieurtrend meer naar de industriële kant is gegaan. “Het donkere hout, samen met zwarte meubels heeft wel wat,” zei een respondent tegen ons. We geven ze ook groot gelijk, want donkere vloeren worden de nieuwe trend. Vorig jaar waren er meer lichtere vloeren gekocht, maar we zien al een stijgende lijn richting de donkere kant.

Dit is het jaar van de houten vloer

Wij weten zeker dat de vloer van het jaar, de houten vloer wordt. Iedereen wilt meer persoonlijkheid en sfeer creëren in hun huis en dat is makkelijk te doen door een goede vloer uit te zoeken voor het huis.