Huizenplan
Image default
Efficient ruimtegebruik en klein wonen

Wat is belangrijk bij je VOG aanvraag?

Wanneer bedrijven een zakelijke relatie aangaan, willen ze natuurlijk weten of de personen in kwestie een betrouwbare partij zijn. Hiervoor kun je referenties checken en eventueel rondvragen bij de oude werkgevers. Maar dit hoeft niet altijd een betrouwbaar beeld te geven, de referenties of de oude werkgever kan ook gewoon een goed woordje voor iemand doen. Als je echt wilt checken of iemand geen crimineel verleden heeft kun je het beste een VOG aanvragen. Het aantal VOG aanvragen groeit jaarlijks enorm, zo meldt nos.nl. Wil jij weten hoe je een VOG kunt aanvragen? Lees dan snel verder! We leggen het je graag uit.

Waarom een VOG aanvragen?

Is je bedrijf aan het groeien? Doe je zaken met nieuwe opdrachtgevers? Dan kan de opdrachtgever je vragen om een VOG af te geven, bij een Verklaring Omtrent het Gedrag wordt gekeken of je geen strafbare feiten hebt gepleegd. Zo kan het bedrijf inschatten of betrouwbaar bent. In sommige functies is de VOG zelfs verplicht. Zeker als je met vertrouwelijke informatie, geld, kwetsbare personen of in de zorg gaat werken.

Online VOG aanvragen via Dienst Justis

Dienst Justis is de enige instantie die het verwerken van verklaringen omtrent het gedrag kan verwerken, wel belangrijk om te weten is dat Dienst Justis het niet mogelijk heeft gemaakt om direct de aanvraag in te dienen. Dit moet namelijk via een werkgever gebeuren, je werkgever zet de VOG aanvraag voor je klaar, vervolgens dien je deze zelf te bevestigen en de legeskosten van €33,85 te betalen.

Toch is het wel mogelijk om je VOG aanvragen online te doen, je kunt kiezen voor een partij als hetvogbureau.nl. Je vult simpelweg het VOG aanvraagformulier in en je start direct je VOG aanvraag! Vervolgens doet hetvogbureau.nl de aanvraag voor je indienen bij Dienst Justis. De kosten voor de aanvraag via deze manier bedragen €40,35 exclusief kosten Dienst Justis.

De voordelen voor het aanvragen via deze weg in het kort:
– Je hoeft niet naar het gemeentehuis te gaan, je hoeft geen dagje vrij te nemen. Je regelt alles online en vraagt de VOG binnen één minuut al aan.
– Het is simpel, het aanvraagproces is door hetvogbureau.nl zo makkelijk mogelijk gemaakt.

Stap 1: Vul het VOG aanvraagformulier in op de website.
Stap 2: Je ontvangt een e-mail van Dienst Justist over je aanvraag.
Stap 3: Klik op de link in de e-mail, bevestig je aanvraag en betaal de resterende kosten van €33,85.
Stap 4: Nadat je de resterende kosten hebt betaald is je aanvraag officieel ingediend en zal je VOG aanvraag worden verwerkt door Dienst Justis.
Stap 5: Je ontvangt je VOG aanvraag thuis per post.

Wij van het-thuisgevoel wensen je alvast heel veel success, als je hulp nodig hebt met het aanvragen van je VOG aarzel dan niet om een e-mail te sturen naar hetvogbureau.nl

Voor meer info :