Huizenplan
Image default
Gezondheid

Fysiotherapie bij Artrose in de Schouder: Een Holistische Benadering voor Optimaal Herstel

Artrose in de Schouder

Artrose is een veelvoorkomende aandoening die kan leiden tot pijn, stijfheid en verminderde mobiliteit in de gewrichten. Wanneer artrose optreedt in de schouder, kan dit aanzienlijke beperkingen veroorzaken in het dagelijks leven en activiteiten zoals tillen, reiken en zelfs slapen bemoeilijken.

Wat is Artrose en hoe beïnvloedt het de Schouder?

Artrose, ook wel bekend als gewrichtsslijtage, treedt op wanneer het kraakbeen in de gewrichten begint te verslechteren. In het geval van de schouder kan dit leiden tot bot-op-bot contact, wat resulteert in pijn, ontsteking en verlies van bewegingsvrijheid.

Rol van Fysiotherapie bij Artrose in de Schouder

Fysiotherapie speelt een cruciale rol bij het beheer van artrose in de schouder. Een gespecialiseerde fysiotherapeut kan een op maat gemaakt behandelplan ontwikkelen om de pijn te verminderen, de mobiliteit te verbeteren en de algehele functionaliteit van de schouder te herstellen.

Behandelingsmodaliteiten: Wat Kan Fysiotherapie Doen?

  • Oefentherapie: Gerichte oefeningen kunnen helpen om de spieren rondom de schouder te versterken en de stabiliteit te verbeteren. Dit kan de belasting op het aangetaste gewricht verminderen en de mobiliteit vergroten.

  • Manuele therapie: Door middel van hands-on technieken kan een fysiotherapeut de mobiliteit van de schouder verbeteren en de pijn verminderen. Dit kan onder meer manipulaties, mobilisaties en massage omvatten.

  • Advies en educatie: Een belangrijk aspect van fysiotherapie bij artrose in de schouder is het verstrekken van advies en educatie over zelfmanagementstrategieën, ergonomie en levensstijlaanpassingen om de symptomen te beheersen en verdere schade te voorkomen.

Het Belang van Vroegtijdige Interventie

Het is essentieel om bij de eerste tekenen van artrose in de schouder professionele hulp te zoeken. Vroegtijdige interventie kan het verloop van de aandoening vertragen, symptomen verlichten en de kwaliteit van leven verbeteren.

Neem Contact Met Ons Op

Bij Fysio Eray begrijpen we de uitdagingen waarmee mensen met artrose in de schouder worden geconfronteerd. Ons ervaren team van fysiotherapeuten staat klaar om u te helpen uw mobiliteit terug te krijgen en pijn te verminderen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak en laat ons u ondersteunen op uw weg naar herstel.

 

https://fysioeray.nl/hoe-kan-fysiotherapie-helpen-bij-artrose-in-de-schouder/