Huizenplan
Image default
Winkelen

Voordelen van slimme kerstverlichting

De kerst komt eraan en we gaan allemaal ons huis versieren! Je kunt eenvoudig je huis versieren met kerstverlichting, daar heb je geen hoge wiskunde of een elektricien voor nodig. Er zijn tegenwoordig een aantal nieuwe soorten kerstverlichting op de markt, zoals de kerstverlichting van twinkly. Dit type verlichting wordt ook wel slimme verlichting genoemd. Je kunt ze bedienen vanuit een app op je telefoon en ze aanpassen hoe je maar wilt! Je kunt ze zelfs gebruiken als onderdeel van andere slimme apparaten, zoals Alexa of Google Home. Er zijn verschillende manieren waarop je deze geweldige kerstverlichting kunt gebruiken, en ze zullen zeker de kerstsfeer in huis brengen!

Besturen vanuit een app

Slimme lampen zijn een geweldige manier om je huis er feestelijk uit te laten zien voor de kerstdagen. Je kunt deze lampen bedienen vanuit een app op je smartphone, laptop, tablet of smartwatch. Sommige smart home hubs hebben zelfs ingebouwde ondersteuning. Op deze manier kun je de lampen bedienen zonder dat je een extra app nodig hebt. Je kunt ook stemassistenten zoals Amazon Alexa of Google Assistant gebruiken om de lichten te activeren. Hoe werkt dat? Je moet gewoon iets zeggen, zoals: “Hey Alexa, zet de kerstverlichting aan” of “Ok Google, dim kerstboom”.

De lichten automatiseren

Wanneer je je slimme kerstverlichting voor het eerst instelt, heb je de mogelijkheid om deze aan te passen. Je kunt namelijk kiezen hoe lang de verlichting aan blijft. Je kunt ze zo instellen dat ze automatisch worden in- en uitgeschakeld volgens een schema. Daarnaast kun je ook gebruik maken van een timer. Met een ​​automatische timer kun je energie besparen, want je kunt namelijk instellen dat je kerstverlichting niet de hele dag aan blijft.  Je kunt ze zo instellen dat ze op specifieke tijden in- en uitschakelen. Een andere handige optie is de “on demand” optie. Op deze manier kun je zelf bepalen wanneer je wilt dat de verlichting aan gaat. Hoewel deze functie geweldig is, is het niet altijd nodig. Als je weet dat er overdag en in de nacht niemand thuis is, of wakker is, dan is er geen reden waarom je kerstverlichting zou moeten branden. Je kunt een schema instellen voor vakanties zoals Thanksgiving en Kerstmis.

Compatibel met andere apparaten

De smart home technologie is in opkomst. Met deze apparaten kun je de temperatuur en verlichting van je huis regelen. Dit doe je eenvoudig vanuit één app op je telefoon of tablet. Een ander voordeel van slimme kerstverlichting? Ze werken met andere smart home apparaten zoals thermostaten, deurbellen, beveiligingscamera’s en meer. Je kunt op deze manier alles in je huis eenvoudig vanuit een afstand bedienen. Alles is namelijk aangesloten op je telefoon of tablet, erg handig dus!

De lichten synchroniseren met muziek, tv of radio

Slimme kerstverlichting kan worden gesynchroniseerd met muziek, tv of radio. Dit soort slimme lampen hebben apps waarmee je de lampen op verschillende manieren kunt bedienen en er zelfs lichtshows mee kunt maken. Als je op zoek bent naar een unieke manier om je huis te versieren, dan kun je dit soort slimme kerstverlichting gebruiken. Ze bieden meer dan alleen een decoratief doel. Je kunt je lichten aan het werk zetten en ze laten dansen op kerstliedjes. Je kunt je lampen zo instellen dat ze reageren op de muziek alsof ze er echt naar luisteren. Slimme kerst verlichting is speciaal ontworpen voor deze use case. Het zorgt niet alleen voor een geweldig effect, maar het is ook veel handiger dan het aansluiten van luidsprekers of verlengsnoeren van een stereo installatie. Je bespaart jezelf de moeite om al die draden te moeten verplaatsen. Daarnaast  bespaar je geld als je al een soort van slimme thuis configuratie hebt.

Voorgeconfigureerde kleurthema’s

De vooraf geconfigureerde kleurenthema’s zijn een leuke functie, maar je zou ook je eigen thema’s moeten kunnen aanpassen. Je kunt kiezen uit drie verschillende opties waarmee je de lampen in elke gewenste kleur kan instellen. Dit is vooral handig deze lampen voor een groot aantal verschillende dingen gaat gebruiken. Je kan ook kiezen uit verschillende kleurenthema’s, waaronder rood, groen, wit en blauw. Ben je op zoek naar iets feestelijks? Er zijn genoeg opties om uit te kiezen!

Meerdere lichtsnoeren verbinden

Het is gemakkelijk om lichtsnoeren met elkaar te verbinden. Hoe doe je dat? Bind eenvoudig de twee uiteinden van de draad samen met een draad moer. Vervolgens wikkel je de overtollige draad rond de schroeven op de eerste lichte streng en draai ze vast. Herhaal dit proces voor elke extra streng die je wilt verbinden, totdat ze allemaal stevig aan elkaar zijn vastgemaakt. Je kan elke combinatie gebruiken om een enkel ontwerp van meerdere snoeren te maken. 

Unieke ontwerpen en patronen creëren

Je kunt deze slimme kerstverlichting afzonderlijk bedienen. Dit betekent dat je met slechts een paar lampen unieke patronen kunt creëren. Je kunt dit dus ook doen voor elke lamp individueel. elk van hen als je dat wilt. Je kunt zelfs een willekeurig aantal lampen in een bepaald patroon laten knipperen. Dit kan erg handig zijn als je iets creatiefs wilt maken voor je voortuin.

Instelbare helderheid

Veel slimme lampen hebben een instelbare helderheid, zodat je tijdens de feestdagen energie kunt besparen. Dit is een geweldige functie voor mensen die tijdens de vakantie energie willen besparen. Daarnaast kun je op deze manier zelf de sfeer bepalen. Wil je helder licht? Dan kan dat. Wil je een gezellige sfeer? Dan zet je de helderheid wat lager!

Kerstverlichting winkelcentra dit jaar korter aan, lees hier waarom.