Huizenplan
Image default
Woning en Tuin

Damwandplaten: Een goede uitstraling voor jouw dak

Ben jij al bekend met damwandplaten? Als je dit nog niet bent, is het goed om hier toch eens naar te kijken. De platen kunnen jouw daken namelijk van een nieuwe uitstraling voorzien. De platen worden ingezet voor een groot aantal gebouwen. Zo kunnen schuren, boerderijen, stallen en garages bijvoorbeeld van een kwalitatief dak worden voorzien. Je kunt de platen in een groot aantal afmetingen aanschaffen, waardoor je altijd de beste afmetingen in handen krijgt voor jouw dak. Het is daarom goed om alles voor jezelf op een rij te zetten. 

 

Lichte en stevige platen voor ieder gebouw

Damwandplaten zijn een stevig materiaal dat door het lichte gewicht door een groot aantal dakconstructies gedragen kan worden. Het wordt daarom zowel voor nieuwbouw als bestaande bouw gebruikt. Zelfs de minder sterke dakconstructies kunnen hierdoor van een nieuw uiterlijk voorzien worden en je hoeft niet bang te zijn dat de constructie het dak niet kan dragen. Daarbij kun je de platen eenvoudig zelf gaan monteren. Doordat het een groter oppervlak bekleedt, ben je ook minder lang bezig met de werkzaamheden. Binnen een korte tijd ga jij profiteren van de voordelen die de platen met zich meebrengen.

 

Weinig onderhoud nodig aan het dak

Er zijn echter meer voordelen te behalen aan de damwandplaten. De platen kunnen jarenlang buiten op een dak liggen, zonder dat er veel schade komt. Regen, hagel en hitte zullen namelijk geen veranderingen aanbrengen. Daarbij komt er ook geen mosvorming. Het dak is zelfreinigend, waardoor je weinig onderhoud hebt op de lange termijn. Met het minimale aan onderhoud ben je toch voorzien van stevigheid en kun je tot 50 jaar genieten van jouw nieuwe dak. Het zal daarom geen hogere kostenpost met zich meebrengen en lekkages zijn ook verleden tijd met deze platen.

 

De afmetingen goed bekijken

Het enige waar je nog naar moet gaan kijken bij de damwandplaten zijn de afmetingen. Hierbij is het afhankelijk van het dak dat je wilt gaan plaatsen en welke constructie er te vinden is. Zorg er daarom voor dat je alles goed opmeet en op basis hiervan de opties op een rij zet. Je kunt ook altijd naar afwijkende maten vragen. De platen kunnen namelijk altijd op maat gemaakt worden, zodat je voor de beste oplossing kunt gaan. Jij kunt snel beginnen met de werkzaamheden aan jouw dak en de voordelen komen vanzelf op jouw pad.

Gerelateerde artikelen

Wil jij een gietvloer kopen? Er zijn een hoop mogelijkheden!

Met een infrarood sauna kan je heerlijk ontspannen!

Verschil tussen een Jacuzzi en Hottub