Huizenplan
Image default
Woning en Tuin

Een luxe zitmaaier voor je gazon

Nu de lente weer is begonnen en de zomer ook in zicht is, wordt het hoog tijd om je tuin in orde te maken. Je vindt hieronder diverse tips om je tuin weer een eyecatcher te maken.

Gereedschap

Als je verschillende planten in je tuin hebt, is het verstandig om deze bij te werken waar nodig. Daarvoor kan je diverse gereedschappen gebruiken, zoals een schaar om bladeren bij te werken. Knip alles weer mooi in rond (of rechte) vormen. Als je bomen hebt, is een heggeschaar natuurlijk het gereedschap wat je moet hebben om je bomen weer mooi te krijgen. Als de bomen (te) hoog zijn, kan je kijken naar (zaag)gereedschap wat bedoeld is voor hogere plaatsen. Dit voorkomt onveilige situaties op hoge trappen. Met een goede hark haal je het grove vuil tussen de planten in het zand weg.

Onkruid

Een van de grootste ergernissen die je zult tegenkomen in een tuin, is onkruid. Dit stugge, lelijke groen groeit snel en kan je het beste zo snel mogelijk verwijderen. Je kunt de oude grond ook verwijderen en de grond met potgrond verrijken om zo eventuele nieuwe planten beter te laten groeien. Het oogt ook nog eens een stuk frisser.

Gras onderhouden

Gras is vaak een centraal onderdeel van de tuin. Vaak is het onderhouden van het gras een uitdagend iets, zeker bij grote tuinen. Er kunnen in de zomer al snel lelijke uitdrogingsplekken komen, of teveel mos waardoor het gras niet mooi kan groeien. Je hebt speciale sets om mos te verwijderen, maak hier ook gebruik van als je ziet dat het nodig is. Gooi hierna graszaad om zo gras op de lelijke plekken te laten groeien. Gebruik hierbij wel netten om het gras af te dekken. Vogels houden namelijk ook erg van deze zaadjes. 

Wanneer het gras hoog genoeg is kan je een maaier gebruiken om zo een nette hoogte te houden. In een grote tuin kan dit een vervelend, intensief karwei zijn. In dat geval kan je kiezen voor een mooie zitmaaier. Deze werken meestal op benzine of diesel. Ga je liever voor een duurzame oplossing, dan kan je ook kiezen voor een elektrische variant. Zo heb je comfort en ben je milieuvriendelijk bezig! 

Bewatering

In de lente en zomer kan het al gauw erg warm worden. Zorg dus dat je goed je tuin bewatert. Dit kan met de ouderwetse gieter of gebruik de tuinslang om de vochtigheid goed op peil te houden. Voor een grotere tuin is een systeem welke automatisch de tuin besproeit nog beter. Deze plaats je op het gras en laat je het z’n werk doen.

Voor meer info : https://www.sfeerencomfort.nl/tuin-in-orde-luxe-zitmaaier/