Huizenplan
Image default
Woning en Tuin

Een mooi en functioneel huisnummer: belang & aandachtspunten

De voorkant van je woning, met de voordeur, is vaak het eerste dat mensen zien als ze bij je thuis langskomen of je woning passeren. Daarom is het belangrijk dat je woning er aan de voorzijde netjes en representatief uitziet. De eerste indruk die mensen van je woning (en daarmee indirect van de bewoners) hebben, is niet meer uit te wissen. Zorg daarom voor een goed verzorgde en nette voorkant van je huis. Een van de onderdelen daarvan is een mooi en duidelijk huisnummer plaatsen.

Het belang van een duidelijk zichtbaar huisnummer

Het is natuurlijk nodeloos te zeggen, maar een goed zichtbaar rvs huisnummer is belangrijk voor de zichtbaarheid en vindbaarheid van je woning. Postbezorgers en pakketbezorgers gaan af op de huisnummers om brieven en pakketten te bezorgen, dus is het natuurlijk cruciaal om goed vindbaar te zijn. In de wereld van postbezorging en pakketdiensten komen qua bezorgers veel mutaties voor, dus is het van belang om goed vindbaar te zijn wil je alle post thuis ontvangen. Nog los van post- en pakketbezorging, wil je natuurlijk in de buurt goed herkenbaar zijn. Als je visite krijgt, vrienden, collega’s, vriendjes van je kinderen of familie, komt het verzorgd en professioneel over als je huisnummer goed te zien is en mensen niet hoeven te zoeken om je huis te vinden.

Aandachtspunten bij aankoop van huisnummers voor je woning of bedrijf

Heb je plannen om een (nieuw) huisnummer op je woning of bedrijfspand te plaatsen, dan zijn er meerdere punten om rekening mee te houden. In de eerste plaats kun je kiezen uit huisnummers in diverse materiaalsoorten. Denk hierbij aan hout, aluminium, rvs of kunststof. Elk van deze materialen heeft zijn eigen specifieke voordelen. Zo ziet een houten huisnummer er gezellig en authentiek uit. Rvs is lekker licht, voordelig en duurzaam. Kunststof is weer ideaal als je op zoek bent naar huisnummers in specifieke kleuren of vormen. Verder gaat kunststof lang mee en is dit materiaal recyclebaar. Een tweede aspect om op te letten bij het kiezen van een huisnummer dat bij jou en je woning past, is de grootte van het betreffende nummer. De grootte van huisnummer varieert doorgaan van 12 cm tot 50 cm. Ligt je woning direct aan een straat of stoep, dan volstaat een klein huisnummer tussen de 12 en 15 cm. Heb je een grote boerderij, een villa of een bedrijfspand? Dan is de keuze voor een groter type huisnummer aan te raden. Ten slotte is het lettertype en de stijl een punt van aandacht en richtinggevend voor de keuze die je maakt. Zo kun je kiezen voor jolige grote huisnummers in opvallende kleuren als rood, blauw of geel. Maar ook 2D- en 3D-huisnummers zijn een mogelijkheid. Wil je als bedrijf professioneel overkomen, kies dan voor letters met een strakke en professionele opmaak.

Bekijk nu alle mogelijkheden die er zijn

Qua ontwerp en mogelijkheden is de keuze aan huisnummers enorm. Of je nu voor en verlicht huisnummer van kunststof gaat, voor een stoere rvs-uitvoering of voor een vrolijke stijl: er valt genoeg te kiezen. Oriënteer je nu online op alle mogelijkheden die er zijn.