Huizenplan
Image default
Woning en Tuin

Inbraakpreventie met cilinderbeveiliging

Als je een woning bezit, wil je deze uiteraard ten degen beschermen tegen ongewenste pogingen tot inbraak. Een goede stap in het verwezenlijken van een gedegen inbraakpreventie is het installeren van veiligheidssloten met cilinderbeveiliging in alle toegangsdeuren tot de woning.

Zo weet je zeker dat de woning is voorzien van een goede beveiliging.

Er zijn verschillende modellen aan cilinderbeveiliging waaruit je een keuze kunt maken, afhankelijk van de mate aan beveiliging dat je wenst voor je woning. Door je goed te informeren naar de mogelijkheden, weet je precies wat elk type cilinder te bieden heeft.

Zorg voor kerntrekbeveiliging

Om de cilinders nog beter te beschermen, is het verstandig om een aanvullende kerntrekbeveiliging te installeren die over de cilinders heen gezet kan worden. Hierdoor wordt voorkomen dat inbrekers via een inbraaktechniek als kerntrekken toegang tot je woning kunnen krijgen.

Hierbij wordt geprobeerd om de kern van de cilinder te breken of deze in zijn geheel te verwijderen, door eerst de cilinderkern in het sleutelgat te doorboren. Wanneer dit gelukt is, zal het heel gemakkelijk zijn om het slot te openen. De kerntrekbeveiliging zorgt ervoor dat dergelijke pogingen niet haalbaar zijn.

Kwalificatie

Veiligheidscilinders voor deuren zijn voorzien van een SKG sterren kwalificatie, die de mate aangeeft waarop deze garantie bieden voor een goede inbraakpreventie. Verschillende typen cilinderbeveiligingssloten bieden een afwijkende mate aan beveiliging, zodat je dit kunt afstellen op de benodigde behoefte.

Je kunt cilinders kopen in uitvoeringen als dubbele cilindersloten, enkele varianten, cilindersloten met knopbeveiliging of volledige cilinders. Enkele populaire cilinders zijn zo de Litto MP83 en DOM DAS IX.

Voor meer info :