Huizenplan
Image default
Woning en Tuin

Perfecte raambekleding voor kinderkamers

Gordijnen en overgordijnen voor de kamer van je kind bepalen niet alleen de sfeer voor de hele kamer, maar ze zorgen er ook voor dat je kind het gezellig en veilig heeft. Dat betekent dat ze aantrekkelijk moeten zijn, maar toch dat belangrijke element van veiligheid moeten behouden.

Er is een enorme keuze aan prachtige jaloezieën en gordijnen die aangeboden worden in een variëteit van kleuren, patronen en stoffen die bij de inrichting van de kamer van je kind passen. Tegelijk worden veel soorten raambekleding gratis thuis geleverd en een lage-prijs garantie, zodat zelfs de drukste ouders de juiste raambekleding voor de kamer van hun kind kunnen kopen.

Veiligheidsoverwegingen voor raambekleding voor kinderen

Als je raambekleding voor je kind kiest, zal je eerste zorg de veiligheid zijn. Jammer genoeg lijden kinderen elk jaar aan verwurging en andere verwondingen door koorden van venstergordijnen en blinderingstrekkers. Hier zijn een paar stijlopties om te zorgen dat dat niet gebeurt:

Snoerloze raambekleding oftewel elektrische raambekleding. De veiligste optie voor een kind is een snoerloos rolgordijn of zonnescherm met een gemotoriseerd mechanisme. Hiermee kun je de raambekleding van je kind gemakkelijk en veilig openen en sluiten en tegelijk het risico op verwondingen verkleinen.

Slimme elektrische rolgordijnen zijn een zeer goede optie. Een andere optie is het gebruik van smart home jaloezieën en rolgordijnen, waarmee je de ramen en rolgordijnen in de kamer van je kind kunt bedienen met een druk op een knop vanaf je mobiele toestel. Als je kind huisdieren in zijn kamer heeft of een computer of TV, zorgt het kunnen bedienen van de jaloezieën met een mobiel toestel ervoor dat je de jaloezieën kunt sluiten om schadelijke zonnestralen buiten te houden – terwijl je toch geen gevaarlijke snoeren hebt. Een bijkomend voordeel is dat je de jaloezieën of rolgordijnen zo kunt programmeren dat ze automatisch omhoog of omlaag gaan tijdens het dutten of dat ze licht binnenlaten als het tijd is om wakker te worden.

Andere aspecten om in gedachten te houden

Na veiligheid wil je er zeker van zijn dat eventuele jaloezieën en gordijnen in de kamer van je kind voor absoluut comfort zorgen. Jaloezieën en dikke gordijnen kunnen helpen om nieuwsgierige blikken buiten te houden en kunnen je kind helpen zich meer op zijn gemak te voelen in zijn ruimte.

Als je niet per se voor een dikker gordijn wilt gaan, kunnen honingraat plisségordijnen helpen om verblinding of warme lucht in de zomer en koude lucht in de winter buiten te houden, zodat je een comfortabele ruimte creëert en tegelijk je energierekeningen onder controle houdt. Ouders stellen dat altijd op prijs, want zo blijft er meer geld in het huishouden over voor bandreisjes, sportuniformen, schoolbenodigdheden en andere uitgaven.

Natuurlijk kan je kind een bepaald idee hebben over hoe het zijn kamer ingericht wil zien. Gordijnen of rolgordijnen kunnen afstemmen op de kleur van een favoriet dekbed, tapijt of kleur is belangrijk.

 

https://www.raamdecoratie.com