Huizenplan
Image default
Woning en Tuin

Tips bij uitkiezen juiste laminaatvloer

Het kiezen van een nieuwe vloer: het kan even spannend als lastig zijn. Iedere vloer kan er mooi uitzien, maar wat zijn de specifieke eisen die aan jouw perfecte plaatje voldoen? Omdat het verre van eenvoudig is om die vraag te beantwoorden, vind je hier een aantal handige tips om te helpen bij het kiezen van jouw ideale laminaatvloer.

Te bereiken uitstraling

Het is belangrijk om voor jezelf te bepalen welke stijl je mooi vindt, en welke uitstraling je wilt bereiken. Een warme of donkere kamer maakt een ruimte meestal kleiner en gezelliger. Lichte, frisse en natuurlijke kleuren laten je ruimte ruimer lijken. Als je dus een kleine kamer hebt waar je een ruime uitstraling wilt creëren, is een lichte vloer een goede optie. Bedenkt dus voor jezelf welke stijl je mooi vindt, en welke sfeer je wilt bereiken in je kamer.

Welke uitstraling spreekt je aan?

Allereerst is het handig om voor jezelf helder te hebben welke stijlen, kleuren en uitstralingen jou aanspreken. Voorbeeld: warme kleuren doen een ruimte vaak kleiner, maar gezelliger lijken. Aan de andere kant heb je de lichtfrisse variant, die een kamer ruimtelijker doet overkomen. Heb je een kleine kamer? Dan kan een vloer met lichte accenten de kamer op het oog verruimen.

De plek van het laminaat

Zowel in kleur, decor als in kwaliteitsklasse heb je legio keuze als het op laminaat aankomt. Bepaal dus goed voor jezelf welke kwaliteitsklasse je in welke ruimte beoogt. Zo heb je in een woonkamer vaak een vloer van een hogere klasse liggen dan in de slaapkamer. Dat heeft te maken met hoeveel de vloer belopen wordt. Als de vloer minder belopen wordt, volstaat een vloer van een langere kwaliteitsklasse.

Je wilt het complete plaatje

Het is handig dat je naast de kleur, stijl en locatie van het laminaat ook rekening houdt met de zaken eromheen. Zijn er thuis bijvoorbeeld kinderen? Of huisdieren? Dat kan een verschil maken bij het onderhoud van de vloer. Gelukkig is het merendeel van de laminaatvloeren onderhoudsvriendelijk. Houdt tenslotte ook rekening met het leggen van de juiste ondervloer.

Voor meer info : https://www.parket-winkel.be