Huizenplan
Image default
Woning en Tuin

Tips voor het inrichten van de woonkamer

Naast natuurlijk lekker bankhangen en tv kijken, breng je heel veel tijd door in je woonkamer. Het is eigenlijk wel de belangrijkste kamer van het huis als het gaat om interieur. Een woonkamer is vaak de eerste kamer die je gasten zien en waar je gasten over het algemeen tijdens de visite verblijven. Dit geeft natuurlijk reden genoeg om van je woonkamer de mooiste kamer te maken. Echter zijn er een tal van mogelijkheden, wat soms tot keuzestress kan leiden. 

 

Er zijn uiteraard een paar logische principes die je kunt aanhouden voor je woonkamer, wat het wat gemakkelijker maakt. Een woonkamer heeft natuurlijk een bank, lekkere zitstoelen en moet comfort uitstralen. In dit artikel biedt Woonipedia je nog wat extra stappen, die je woonkamer net een beetje meer kunnen geven!

 

Kies een kleurenpalet

Een kleurenschema van tevoren maken is belangrijk voor een sprekende woonkamer. Je kunt als basis bijvoorbeeld zwart nemen en dan met mosterdgeel als extra kleur. Je geeft dan wat extra’s aan de neutrale kleuren, maar behoudt een moderne sfeer. Een kleurenpalet zorgt ervoor dat je de gehele inrichting periode binnen je doel blijft. En niet van de ene stijl naar de andere stijl schiet.

 

De juiste meubels

Of je nu helemaal vanaf 0 begint of een bestaande kamer een make-over wilt geven, het is altijd belangrijk om te bekijken welke meubels wel en niet werken in je kamer. Bedenk welke meubels belangrijk voor je zijn en wat doen voor de ruimte en welke niet. Wees streng voor jezelf en doe weg wat niet meer bij je past of niet bij de stijl past. 

 

Het belang van goed licht

Licht is ontzettend belangrijk voor een mooie kamer. Goede verlichting kan alles met elkaar samenbrengen en de stijl afmaken. Als je niet zo veel daglicht hebt, vanuit ramen, dan is het goed om verlichting te kopen dat dit na kan bootsen. Kies voor lampen die goed aansluiten op je interieur. Lampen dienen naast het geven van licht, namelijk ook ter decoratie.

 

Op Woonipedia schrijft Rachelle leuke blogs over interieur, wonen en alles daaromheen. Lees hier haar laatste blog over speed cleaning!

 

Voor meer info :