Huizenplan
Image default
Woning en Tuin

Voordelen van elektrische boilers

Steeds meer mensen zijn op zoek naar manieren om te kunnen besparen op de maandelijkse kosten. Dit kun je onder andere doen door te kiezen voor elektrische boilers. Een boiler beperkt in principe de maximale hoeveelheid warm water die je op één dag kunt gebruiken. Geen zorgen; je kunt van tevoren kiezen wat deze maximale hoeveelheid is. Er zijn diverse bronnen waar je meer informatie kunt vinden over welke grootte boiler is aan te raden voor jouw huishouden.

Hoe werkt het?

Elektrische boilers zijn voorzien van warmte-elementen die door middel van elektriciteit het water verwarmen. Het voordeel aan een boiler is dat er direct warm water uit stroomt, waardoor je ook nog eens water bespaart waar je normaal de kraan zou laten lopen tot het water is opgewarmd. Je kunt een boiler op zolder laten plaatsen, dit is wat veel mensen doen. Echter zou je er ook voor kunnen kiezen om de boiler in de keuken te plaatsen. Zo heb je nog sneller warm water uit de kraan.

Bespaar op gas

Zoals hierboven benoemd, zijn er boilers van diverse formaten. Er is geen cv-ketel nodig om het water te verwarmen. De temperatuur van het water in de boiler wordt constant gemeten en gelijk gehouden. Het water kan door het veiligheidsaggregaat niet te warm worden, waardoor de boiler oververhit raakt. Houd er wel rekening mee dat de aanschafkosten hoger zijn dan voor andere boilers, omdat er geen gas wordt gebruikt om het water te verwarmen. Echter bespaar je hierdoor natuurlijk ook weer op de kosten voor gas nadat je de boiler hebt, dus compenseert dit zich ook weer.