Huizenplan
Image default
Woningen

3 trends op het gebied van tuininrichting in 2021

Tuintrends veranderen snel, maar over het algemeen blijven ze wel een beetje hetzelfde. Toch zijn er in 2021 trends bijgekomen die echt de moeite waard zijn om te bekijken. Waar in 2020 de klimaat adaptieve tuin helemaal in was, is deze nog steeds erg populair. Maar er zijn ook genoeg andere trends bijgekomen. Hieronder vind je drie tuintrends uit 2021.

Je tuin als vakantiebestemming

Het is dit jaar heel erg lastig om op vakantie te gaan. Misschien kun je nog eventjes weg, maar weggaan naar een verre bestemming, zal hem niet worden. Veel mensen kiezen er daarom voor om hun tuin te renoveren. Het geld dat je normaal aan je vakantie had besteed, kun je nu dus gebruiken voor je tuin. Het is dan ook de trend om van je tuin een soort vakantiebestemming te maken. Op je huis ben je snel uitgekeken, dus wanneer het warmere weer er aankomt kun je vluchten naar de tuin. Je tuin wordt in 2021 echt een soort ontspanningsplek. Maar ook wanneer het niet zo warm is buiten, kun je toch in je tuin zitten. Door bijvoorbeeld heaters en een overkapping te realiseren in je tuin, kun je hier zelfs zitten wanneer het koud is.

Een duurzame en ‘natuurlijke’ tuin

De laatste tijd merken we steeds meer dat de natuur last heeft van ons mensen. We gaan vaak slecht om met de natuur en het milieu. Redenen des te meer om met je tuin een stukje terug te geven aan de natuur. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van duurzame en afbreekbare materialen. Zo kun je gebruik maken van hout, maar moet je goed onderzoek doen naar duurzame houtsoorten. Veel houtsoorten zijn namelijk chemisch bewerkt, wat echt niet duurzaam of goed voor het milieu is. Je tuin volstoppen met planten en groen is wel een goed idee. Zorg er dan wel voor dat de planten voldoende ruimte krijgen om te groeien, anders wordt je tuin een zooitje. Ook op dakterrassen kun je een groene tuin creëren. Geen planten meer in kleine potjes en bakken, maar gewoon veel begroeiing. In 2021 is het helemaal in om de natuur weer wat van zichzelf terug te geven. Bekijk meer informatie over de hovenier in Veenendaal.