Huizenplan
Image default
Woningen

Hoe kleed ik mijn eetkamer gezellig aan?

De eetkamer, een plek waar veel gesprekken worden gevoerd en soms lang wordt getafeld. Het is fijn om deze plek gezellig aan te kleden, zodat deze ruimte ook echt als een intieme plek aanvoelt. Bij het aankleden/decoreren van deze ruimte zijn er ontzettend veel keuzes die u kunt maken. Er zijn een aantal tips die gelden voor iedere eetkamer, hoe groot of klein deze ook is. Wellicht zijn deze tips ook bruikbaar voor uw nieuwe eetkamer.

Heeft u groene vingers?

Een plant is altijd een goede toevoeging aan uw eetkamer. Overigens misstaat een plant in geen enkele ruimte van uw huis. Buiten dat kan een plant ook positieve invloed hebben op uw gezondheid, een plant kan namelijk zorgen voor de reiniging van de lucht. Heeft u niet zulke groene vingers en laat u zelfs een cactus uitdrogen? Dan is een kunstplant misschien iets voor u, tegenwoordig zijn er meer dan genoeg opties als het gaat om goed uitziende kunstplanten.

Een grote tafel

De tafel is natuurlijk het middelpunt van uw eetkamer, om die reden is het erg belangrijk een goede keuze te maken. Het kiezen van een grote tafel is altijd aan te raden. Ook al heeft u bijvoorbeeld een gezin van 3 of 4, u kunt er alsnog voor kiezen een 6 persoons eettafel aan te schaffen. Hetzelfde geldt voor een gezin van 5 of 6, het is aan te raden in dat geval te kiezen voor 8 persoons eettafel. Zo weet u zeker dat u altijd genoeg ruimte heeft voor eventuele gasten. Buiten dat ziet een grote eettafel er ook onwijs gezellig uit.

Stoelen die passen bij het interieur

Het is verstandig om te kiezen voor stoelen die passen bij het interieur, met het interieur bedoelen we ook echt het interieur. Niet alleen het interieur van uw eetkamer, maar ook het interieur van de rest van het huis. Zo zorgt u ervoor dat u van uw huis 1 geheel maakt.

Neem een vloerkleed

Een vloerkleed kan bijdragen aan de eerdergenoemde ‘intieme sfeer’. Een vloerkleed maakt uw ruimte niet alleen een stuk gezelliger, maar het zorgt ook voor een lekkere ondergrond voor uw voeten wanneer u aan het eten bent.

Kies de juiste verlichting

Verlichting is van groot belang als het gaat om het creëren van de juiste sfeer. Het is aan te raden om te kiezen voor dimbaar licht. Op deze manier kunt u de sfeer in de kamer binnen een handomdraai met 180 graden omkeren, ideaal.

Een persoonlijke touch

De eetkamer is uiteraard een plek waar veel persoonlijke momenten worden gedeeld, een persoonlijke touch in uw eetkamer is om die reden onmisbaar. Kies er bijvoorbeeld voor om een fotomuur te maken of kunst neer te zetten met persoonlijke/emotionele waarde.