Huizenplan
Image default
Woningen

Marmeren tegels in de badkamer schoonmaken

Badkamertegels hopen naast vuil ook sporen van kalk, zeep of schimmel op, dus het schoonmaken ervan kan een beetje ingewikkeld zijn als je topresultaten en glanzende badkamer wanden wilt. Maar geen zorgen, want er zijn verschillende huismiddeltjes om badkamertegels te laten blinken, zodat zelfs het voegwerk vlekkeloos is. Hieronder 3 badkamer schoonmaken tips. Lees verder!

Hoe marmer schoonmaken (zonder het te beschadigen)

Omdat marmer een zachte, poreuze en relatief kwetsbare steen is, heeft het regelmatig verzorging nodig om het schoon te houden en zijn natuurlijke glans te behouden. Om marmer schoon te maken moet je eerst het stof verwijderen en het vervolgens afnemen met een microvezeldoek die licht bevochtigd is met water en een neutrale badkamerreiniger. De keuze van de badkamerreiniger is cruciaal om de glans te behouden. Als je een intensievere reiniging wilt uitvoeren, kun je ook een beetje vloeibare ammoniak of isopropylalcohol zonder reinigingsmiddel op een microvezeldoek gieten en dit over het hele oppervlak verspreiden. Droog het marmer daarna door zachtjes te deppen.

Reinigen van marmeren vloeren

Om de marmeren vloer schoon te maken, gebruik je een spons met warm water en een badkamer reiniger die geschikt is voor marmer. Na het schrobben van het oppervlak afspoelen en drogen met een microvezeldoek. Als er hardnekkige vlekken op de vloer zitten, is een heel eenvoudige truc om natuurlijk citroensap op de vlek op het marmer aan te brengen en dit twee minuten te laten zitten. Je zou hiervoor ook witte azijn kunnen gebruiken. Meng azijn met warm water en verwijder de citroen van het marmer. Daarna afspoelen met koud water en droogwrijven met een zachte doek.

Verzorging en bescherming van marmer

Om het marmer te beschermen en langer mee te laten gaan, kun je talkpoeder strooien en dit met een droge doek afnemen. Er zijn ook specifieke wassoorten voor marmer op de markt die het verschijnen van vlekken in de toekomst zullen verminderen. Ook een aanrader is om het marmer regelmatig af te nemen met een vochtige doek om stof en andere vlekken te verwijderen. Vergeet niet het marmer altijd te laten drogen. Als je het er zo goed als nieuw uit wilt laten zien, gebruik dan een mengsel van zuiveringszout met een kleine hoeveelheid water. Maak er een pasta van en smeer die op de gewenste oppervlakken. Laat het mengsel een half uur zitten. Verwijder daarna de pasta, spoel het af en veeg het af met een droge doek.

https://hg.eu/nl/tips/badkamer-schoonmaken