Huizenplan
Image default
Woningen

Snel een goedkope hypotheek regelen

Op zoek naar een koophuis? Het regelen van een hypotheek duurt gemiddeld 2 maanden. Begin dus op tijd met dit stappenplan. Zo vergeet je niets en voorkom je onnodige vertraging. De hypotheekadviseur Assen kan hierbij helpen.

Waar moet je op letten

Bij het afsluiten van een hypotheek spelen veel dingen mee. Allereerst natuurlijk hoeveel je kunt lenen. Hoeveel je kunt lenen hangt af van je inkomen. Ga na hoeveel je ongeveer kunt lenen. De inkomensnormen verschillen per bank, dat kan de hypotheekadviseur Assen vaak ook wel vertellen. Bij sommige banken tellen bonus of winstuitkering niet mee als inkomen. Ook gaat er om hoeveel eigen middelen je kunt inbrengen. Is er overwaarde aanwezig? Kun je via familie een schenking krijgen of extra geld lenen? Daarnaast moet je rekening houden met de kosten koper en de verbouwingskosten. Ga uit van een aankoopprijs die minstens 10% lager ligt dan je maximale budget. Het is verstandig om te onderzoeken of je in aanmerking komt voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Ook daar kan de hypotheekadviseur Assen weer mee helpen. Daarnaast wordt er gekeken naar schulden zoals een privélimiet op je betaalrekening of een creditcard en openstaande schulden zijn van invloed op de maximale hypotheek.

Wie heb je nodig?

Allereerst de hypotheekadviseur Assen. Met hem kan je praten over hoeveel je kunt lenen en wat je maandlasten dan zullen worden. Daarnaast een verkoopmakelaar. Beding bij de makelaar voldoende ruimte om de hypotheek te regelen. Een voorbehoud financiering van 2 tot 3 weken is vaak te weinig om een definitief akkoord van de bank te krijgen. Ook heb je een taxateur nodig. Heb je definitief tot aankoop besloten, laat dan zo snel mogelijk zelf een taxatierapport maken. De hypotheekverstrekker accepteert alleen een taxatierapport voor de hypotheek als je hiervoor (als koper) zelf de opdracht hebt gegeven. Vraag de  hypotheekadviseur Assen om een lijst van benodigde documenten en om de aanleverinstructies, zo kun je snel jouw hypotheek regelen.