Huizenplan
Image default
Woningen

Waarom een nieuwbouwwoning kopen?

Na lang wikken en wegen ben je eruit: je gaat een nieuwe woning kopen. De beslissing tot het kopen van een woning is pas net genomen en de volgende vraag komt alweer naar boven. Ga je voor een bestaande woning of wil je een nieuwbouwwoning kopen? Beide huizen hebben hun voor- en nadelen. Zo heeft een bestaande woning vaak een charme, terwijl je een nieuwbouwwoning naar eigen smaak kan samenstellen. In dit artikel hebben we de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet. Zo kun je beslissen welke type woning iets voor jou is!

 

De voordelen van een nieuwbouwwoning

Het woord zegt het al. Een nieuwbouwwoning is een nieuw te bouwen woning. Van de grond af aan wordt er een woning gebouwd, vaak verenigd in een project van meerdere nieuwbouwwoningen, zoals nieuwbouw Dordrecht. Het kopen van een nieuwbouwwoning kent meerdere voordelen, zoals:

  1. Als koper heb je de vrije hand

Als je vanaf het begin betrokken bent bij het nieuwbouwproject kun je met een beetje geluk de woning zelf indelen. Waar komt bijvoorbeeld de keuken, de badkamer en hoe komen deze eruit te zien? Over het algemeen is er een lijst met standaardopties waar je uit kunt kiezen en van welke materialen gebruik gemaakt moet worden. Past dit niet helemaal bij jouw smaak? Dan kun je kiezen voor meerwerk. Overleg dit goed met de projectontwikkelaar of de desbetreffende makelaar.

  1. Alles is nieuw

We zeiden het al in het intro, maar echt alles is nieuw. En met alles bedoelen we echt alles, van de bedrading tot de waterleidingen, met een nieuwbouwwoning hoef je geen zorgen te maken over oude bedrading of loden leidingen. Daarnaast voldoen de bedrading en leidingen aan de nieuwste veiligheidseisen. Daarnaast voldoet een nieuwbouwwoning ook aan de meest recente energiezuinige maatregelen, zoals HR++ glas.

  1. Vrij op naam kopen

Als je een bestaande woning koopt, kost je dat meer dan alleen de koopprijs. Bestaande woningen worden vaak te koop gezet met kosten verkoper. De notaris en andere partijen die de overdracht en verkoop van het huis regelen zijn voor de kosten van de verkoper. Bij een nieuwbouwhuis betaal je geen overdrachtskosten, taxatiekosten en notariskosten. Wil je kans maken op een nieuwbouwwoning dan kun je je inschrijven bij bijvoorbeeld makelaar Dordrecht

De nadelen van een nieuwbouwwoning

We hebben je net warm gemaakt met de voordelen van een nieuwbouwwoning. Helaas zijn er ook enkele nadelen, we noemen enkele hieronder:

  1. Je koopt op basis van een tekening

Nieuwbouwwoningen moeten nog gebouwd worden en koop je dus een huis op basis van een tekening of 3D tekening. Bij enkele projecten kun je een modelwoning bezichtigen, toch geeft dit een ander gevoel dan wanneer je het daadwerkelijke huis bezichtigd. Het vergt dus redelijk wat fantasie.

  1. Er is geen ruimte voor onderhandelingen

Bij nieuwbouwwoningen is er nauwelijks ruimte voor onderhandelingen van de verkoopprijs. Je bent dus vrijwel zeker van dat je de prijs die in de brochure staat moet betalen. Voor sommigen een nadeel, voor anderen een voordeel. Je weet in ieder geval waar je aan toe bent!

 

Je hebt nu enkele voor en nadelen gelezen. Ga voor jezelf na of een nieuwbouwwoning bij jou past!

 

https://www.waltmann.com/makelaars/nieuwbouw/binnenkort-verwacht

Gerelateerde artikelen

Bel Slotenmaker Delft voor problemen aan sloten of deuren

Tips om een woning te kopen als starter

Houten voordeur voor je huis