Huizenplan
Image default
Aanbiedingen

3 manieren om een kantine in te richten

3 manieren om een kantine in te richten

Een kantine is een van de belangrijkste onderdelen van het kantoor, zo kan je er bijpraten met collega’s, lekker wat eten en het werk even helemaal vergeten. Het is dus erg belangrijk een goed functionerende kantine te hebben, hier moet tijdens de inrichting van een project rekening mee gehouden worden. In dit blogartikel vertellen we drie soorten inrichting voor een kantine op kantoor.

 

Scandinavische stijl

De Scandinavische stijl is een stijl die vooral gebruik maakt van rustige kleuren, aangevuld met pastelkleuren. Deze rustige kleuren komen veel terug in het meubilair, hier kan rekening mee gehouden worden bij de inrichting. Bij een Scandinavische stijl komt veel hout voor, omdat hout erg goed past bij deze basic en pastelkleuren. Door een sofa toe te voegen aan de kantine voelt de ruimte ook direct als gezellige lounge, ideaal voor een vrijdagmiddagborrel. Ook kunnen gasten makkelijk uitgenodigd worden omdat iedereen zich hier thuis zal voelen.

 

Modern maar toch klassiek

Modern en klassiek zijn eigenlijk het tegenovergestelde, echter passen deze twee bij een interieur toch goed samen. Het is eigenlijk de klassieke stijl, maar dan in een modern jasje. De basis van deze stijl bestaat uit bombastische items. Zo is het fundament van de inrichting in een moderne stijl, aangevuld met klassieke elementen. Een aantal materialen zijn erg typerend voor deze stroming, dat zijn marmer, chroom en (donker) hout. Om hier een luxe uitstraling aan te geven kan er ook gebruik gemaakt worden van velours en fluweel. Er zijn ook een aantal meubelen typisch modern klassiek, denk hierbij aan grote, luxe stoelen en uitgesproken tafels met prachtige bladen.

 

Een industriële kantine

De industriële look wordt steeds populairder, en dat is niet gek. Dit thema heeft net als de andere stijlen een aantal typerende materialen, bij de industriële stijl zijn dat hout, natuurlijk textiel en koper. Door middel van deze materialen krijgt de kantine een uitstraling die te beschrijven valt als stoer, robuust en zeer ruim. Deze robuuste uitstraling kan je nog verder uitbouwen door een ouderwets vloerkleed te plaatsen en linnen kussens op de banken en stoelen te leggen. Zeker wanneer de rest van het kantoor vrij modern is, of de werkzaamheden binnen het kantoor modern zijn, kan het een leuk idee zijn om de kantine wat ouderwets in te richten. Juist het contrast zal enorm bijdragen aan de uitstraling van de ruimte en het personeel zal er gek op zijn. 

 

https://katoprojecten.nl/