Huizenplan
Image default
Aanbiedingen

4 Tips bij het kopen van jaloezieën

Jaloezieën zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Ze zijn dan ook in veel woningen terug te zien. Een echte trend dus. Doordat er zo veel vraag naar is, zijn er ontzettend veel mogelijkheden. U kunt ze helemaal zelf samenstellen en op maat laten maken. Maar over welke onderdelen moet u een keuze maken? Bent u benieuwd waar u over na moet denken als u jaloezieën gaat aanschaffen? Lees dan verder en kom erachter!

 

Materiaal

Om te beginnen is het belangrijk om na te denken over het materiaal. Er zijn ontzettend veel materialen waar jaloezieën van gemaakt kunnen worden. Hout is een populair materiaal, maar bamboe PVC of aluminium is ook mogelijk. Ieder materiaal heeft andere uitstraling en andere eigenschappen. Bedenk dus eerst goed welke eigenschappen u belangrijk vindt.

 

De kleur 

Als u een materiaal hebt gekozen, is het tijd om na te denken over de kleur. Er is ontzettend veel mogelijk en per materiaal zijn er verschillende kleuren beschikbaar. Hebt u een overwegend wit interieur? Dan kan het voor een mooi contrast zorgen als u gaat voor zwarte jaloezieën. U kunt er ook voor kiezen om houten jaloezieën te laten schilderen in dezelfde kleur als de muur. De jaloezie valt dan minder op.

 

De finish

Als u de kleur hebt bepaald, kunt u na gaan denken over de finish. Laat u de lamellen verven? Dan kunt u kiezen voor een glanzende of matte finish.

 

De breedte van de lamellen

Naast het materiaal en de kleur is de lamelbreedte ook belangrijk. De lamelbreedte is afhankelijk van de diepte van het raam. Hebt u een diep raam? Dan kunt u kiezen voor brede lamellen. Houd er rekening mee dat de breedte van de lamel ook invloed heeft op de grootte van de tussenruimtes. Hoe breder de lamel, hoe groter de tussenruimte.

 

Laat u adviseren!

Bij het samenstellen van de jaloezieën moet u veel keuzes maken. Vindt u het lastig om te bepalen voor welk materiaal moet gaan? Of twijfelt u tussen twee kleuren? Laat u dan adviseren. De medewerkers van Raamdecoratiedeal helpen u graag bij het vinden van de perfecte raamdecoratie.

https://raamdecoratiedeal.com/