Huizenplan
Image default
Aanbiedingen

Waarom een gezonde werkomgeving zo belangrijk is + enkele tips!

Een gezonde werkomgeving is ontzettend belangrijk. Een gezonde werkomgeving leidt namelijk tot gezonde medewerkers. Veel werkgevers zien het belang er echter nog steeds niet van in. En dat is erg jammer! Want aan het eind van de dag is het personeel de allerbelangrijkste productiefactor van een bedrijf. Zonder gezonde medewerkers kan een bedrijf niet optimaal functioneren. In deze blog leest u hier meer over. Ook delen we graag enkele tips met u. 

 

Een gezonde werkomgeving = gezonde medewerkers

 

Een gezonde werkomgeving zorgt ervoor dat medewerkers op een gezonde, maar ook veilige manier hun werk kunnen doen. Gezondheidsklachten als gevolg van een slechte, onveilige werkplek zijn niet alleen vervelend voor de medewerker in kwestie. Ook u als werkgever kunt hier nadelige gevolgen van ondervinden. Denk bijvoorbeeld aan langdurig verzuim. Een medewerker die dag in dag uit in een stoffige omgeving moet werken zonder dat er de nodige beschermmiddelen beschikbaar zijn, kan op den duur last krijgen van de luchtwegen. Doet u niets aan de situatie, dan is de kans groot dat de werknemer langdurig ziek thuis komt te zitten. Maar hoe zorgt u nu eigenlijk nog meer voor een gezonde werkomgeving, naast het aanbieden van de nodige beschermingsmiddelen?  

 

Tip 1: aangename temperatuur en voldoende verse lucht

 

Wist u dat de meeste mensen het beste presteren bij een temperatuur zo rond de 21 graden? Bij koudere temperaturen verbruikt ons lichaam meer energie dan nodig. En bij warmere temperaturen voelen we ons sneller loom, vermoeid en gaat onze concentratie achteruit. Ook de aanvoer van voldoende verse (zuurstofrijke!) lucht is ontzettend belangrijk. Ventileer daarom voldoende!

 

Tip 2: voldoende bewegingsruimte per medewerker

 

Het is niet prettig werken wanneer iedereen op een kluitje op elkaar zit of staat. Zorg daarom voor voldoende bewegingsruimte per medewerker. Eventueel kunt u de beschikbare ruimte eenvoudig uitbreiden met een zogenaamde entresolvloer. Door deze zelfdragende stalen constructie tussen twee verdiepingen in te plaatsen, creëert u in een handomdraai extra ruimte.

 

Tip 3: gezond eten en ruimte voor ontspanning

 

Ook aan de inwendige mens en de mentale gezondheid van de werknemers moet worden gedacht. Stimuleer een gezond eetpatroon, bijvoorbeeld door de ongezonde snacks (deels) te vervangen door gezonde alternatieven. Biedt uw medewerkers bovendien ruimte voor ontspanning. Ontspanning is essentieel om er daarna weer met volle kracht tegenaan te gaan!


https://www.noltemezzanine.nl/