Huizenplan
Image default
Aanbiedingen

Alles wat je moet weten over zonnepanelen installatie

Wanneer je de keuze maakt om zonnepanelen te laten plaatsen, dan is dit niet iets wat je zo van vandaag op morgen regelt. Het is daarom dus van belang dat je zorgt voor de juiste voorbereiding. Hierbij moet je denken aan het opvragen van offertes bij verschillende bedrijven, maar ook het aantal panelen dat je nodig hebt om zo goed als je volledige stroomverbruik te kunnen dekken. Je zult namelijk merken dat het belangrijk is dat je je huiswerk doet, want het bedrijf die de panelen plaatst, heeft natuurlijk geen idee hoeveel jij maandelijks verbruikt. Om je een idee te geven hoe het hele traject in z’n werk gaat, hebben we het hieronder stap voor stap voor je uitgewerkt.

De kosten voor het installeren van zonnepanelen

De kosten voor het laten plaatsen van zonnepanelen zijn afhankelijk van een aantal belangrijke factoren. Allereerst dien je na te denken over het aantal panelen dat je nodig hebt om het volledige stroomverbruik te kunnen dekken. Op basis hiervan kan worden bepaald welk type panelen je nodig hebt en niet geheel onbelangrijk, hoeveel dit er dan zouden moeten zijn. Zonnepanelen met een hogere opbrengst, zijn logischerwijs ook een stuk duurder dan panelen met een lagere opbrengst.

Waar wil je ze plaatsen?

De meest gekozen plek om zonnepanelen te laten plaatsen, is op het  dak. Toch kan het soms zijn dat je dak niet voldoende ruimte heeft op geen juiste ligging. Wanneer er namelijk enkele enorme eikenbomen omheen staan, dan kun je je wel voorstellen dat dit het aantal zonuren niet echt ten goede komt. Bespreek dus samen met een ervaren iemand de mogelijkheden en kijk welke mogelijkheden voor jou zijn. Het kan namelijk ook zo zijn dat het dak van je huis niet geschikt is, maar het platte dak van de schuur of garage wel.

Maak een rondje langs verschillende bedrijven

Tijdens je zoektocht naar een geschikte partij voor het plaatsen van zonnepanelen, is het aan te raden bij verschillende bedrijven een offerte op te vragen. Zo kun je bijvoorbeeld direct zien welk bedrijf qua prijs het voordeligst is, maar kun je ook allerlei andere zaken zoals garantie en overige service met elkaar vergelijken. Het kan namelijk heel goed zijn dat je bij Zonnepanelen.net iets duurder uit bent, dan bij een andere partij, maar de kans dat je dan wel de juiste service hebt, is vrij groot. Staar je dus nooit alleen blind op de prijs, maar kijk naar alles eromheen.