Huizenplan
Image default
Aanbiedingen

De modellen van Formlabs

Formlabs is geen onbekende naam in de wereld van 3D printen. Dit komt vooral doordat de fabrikant zich baseert op een specifieke werkwijze. Het gaat dan om het werken met SLA. Dit is een methode die voor veel gebruikers net dat extra voordeel biedt. Het is namelijk heel goed mogelijk om zelfs de kleinste nuances aan te brengen wanneer met resin en een laser gebruikt wordt. Het zijn dit soort zaken die Formlabs laten onderscheiden van andere fabrikanten op de markt. Dit is natuurlijk een groot voordeel te noemen. Er is echter nog meer dat van belang is.

Werken met de vloeistof

De 3D printers van Formlabs werken met een vloeistof. Dit is de resin. Daarmee is dus direct al een verschil te zien met andere printers van andere fabrikanten. Die baseren zich vaak op andere soorten filament. Dit kan in het begin dus ook wat gewenning aan de werkwijze vragen. Met een laser wordt de resin namelijk volgens het ontwerp uitgehard. Daardoor kan je dus wel heel precies en gericht aan de slag gaan. Het is dit verschil dat de fabrikant doet onderscheiden van de concurrentie. Je kunt hier op verschillende manieren voordeel van hebben. Dit is altijd interessant.

Andere vorm van de printers

Wie wat vaker met 3D printers heeft gewerkt, weet ook dat er een bepaalde opbouw in de apparatuur zit. Dit zal dan ook even wennen zijn wanneer met Formlabs gewerkt wordt. In dat geval is er namelijk ruimte nodig om een reservoir voor resin te plaatsen. Daarnaast zit de laser er natuurlijk in verwerkt. Het opvallende is dan juist ook dat het printoppervlak en de printinhoud juist wel heel groot zijn. Dit helpt je dus ook om allerlei soorten ontwerpen ermee te maken. Zo kan de fabrikant zich goed onderscheiden van alle andere aanbieders van printers.

Nabewerking voor het eindresultaat

Het is natuurlijk al belangrijk om de vloeistof met de laser uit te harden. Zo is de basis te leggen. Daarna zijn er echter ook andere belangrijke stappen. Zo is het slim om de ontwerpen met IPA te wassen. Vervolgens is het dan zaak om met het gebruik van uv-licht te zorgen voor het definitief uitharden van de print. Doordat deze stappen in de nabewerking worden gevraagd, zorgt Formlabs dat de best mogelijke kwaliteit geboden kan worden. Het is fijn om met de ze alternatieve werkwijze te kunnen zorgen dat allerlei ontwerpen goed haalbaar zullen zijn