Huizenplan
Image default
Meubels

Art Deco meubels

In de jaren ’20 zorgden de Fransen voor een enorme boost voor de Art Deco stijl. Unieke dessins en kleuren uit verschillende collecties werden tentoongesteld. De laatste paar jaren heeft de Art Deco meubels stijl een terugweg gemaakt naar het moderne leven. Met beurzen, presentaties en nieuwe leveranciers komen de nieuwe collecties op de markt. De stoffen, meubels en kunst uit deze stijl zijn bijna allemaal afgeleid uit de jaren ’20. Art Deco meubels zijn dus op hun weg terug naar de Nederlandse woningen. Een proces dat wordt versneld door de nieuwe versie van de oude stijl. De stijl wordt steeds hipper en er is nu zelfs een serie over gemaakt. In de serie is te zien dat in Nieuw-Zeeland, Amerika, Argentinië, Chili en Uruguay heuse festivals en congressen georganiseerd worden, speciaal voor Art Deco.

 

Niet alleen voor verzamelaars

Vaak wordt er gedacht dat de Art Deco meubels echte collectorsitems zijn. Vandaag de dag is het een interieurstijl die deel uitmaakt van alle andere stijlen. Door de moderne draai is het dus helemaal niet ouderwets. Art Deco is niet alleen voor verzamelaars omdat het dus gewoon een interieur stijl is, net als bijvoorbeeld industrieel. Natuurlijk is het wel leuk om je Art Deco bank te matchen met een kastje, stoel of tafeltje, zo verzamel je toch nog een beetje!

 

De moderne draai 

De moderne draai aan Art Deco is vooral de stijl die op het heden populair is. De modernere printjes en de aangepaste design zorgen ervoor dat de stijl een soort aftakking maakt. Het is niet helemaal hetzelfde als vroeger maar het lijkt er zeker wel op! Met deze nieuwe meubels wordt je huis helemaal omgedoopt in een prachtige stijl.

Voor meer info : https://dsco.nl/art-deco-meubels-art-dsco-meubels