Huizenplan
Image default
Aanbiedingen

Waarom je moet overstappen op kunststof

Er komt veel kijken bij het bouwen van een nieuwe woning. Hoe ziet mijn tuin eruit, hoe richt ik het interieur in en wat voor materialen ga ik gebruiken. Op dat laatste heb ik het antwoord voor je, kunststof!

Waarom kunststof?

Kunststof biedt vele voordelen ten opzichte van andere type bouwmaterialen. Klassiekers zijn natuurlijk bakstenen en hout. Maar voor gevels en dakranden leent kunststof zich eigenlijk beter uit. Waarom? We leggen het je uit.

 

  1. Ten eerste is kunststof duurzaam! Het gaat langer mee en bomen kappen voor hout is verleden tijd. Kunststof is dus goed voor jouw woning én het milieu.
  2. Kunststof is relatief goedkoop. Ja, kunststof kan in het begin duur zijn. Echter, omdat kunststof veel langer meegaat én je hoeft minder vaak te schilderen (bijna niet, het is kleurvast), heb je op de lange termijn veel profijt van jouw kunststof. Duurkoop is goedkoop.
  3. Tot slot heeft kunststof, naast de weerbestendige en kleurvaste componenten, ook nog eens het voordeel dat het een strakke uitstraling heeft! Je kunt vaak zelf kiezen wat voor uitstraling je wilt, zo kun je ook meestal een kunststof bouwmateriaal kiezen met houtnerf. Op deze manier lijken jouw dakranden of gevels van hout, maar heeft het toch de voordelen van kunststof.

Klinkt goed, wat nu?

Nu toch maar eens kritisch kijken naar jouw huizenplan. Had je voorheen hout op je lijstje staan? Dan kun je dan wellicht toch beter omzetten naar kunststof. Zeker vanwege de hierboven genoemde voordelen.

 

Er bestaan meerdere bouwspecialisten die hierin jou kunnen adviseren. 1 daarvan is Bouwmarkt Nederland. Raadpleeg hun klantenservice voor meer info. In de Bouwmarkt Nederland webshop zelf vind je alle benodigdheden om jouw woning duurzamer te maken. Van Keralit tot aan Twinson vlonderplanken.

 

Ben je opzoek naar de juiste boeidelen op basis van kunststof? Dan zijn de Unipanel boeidelen een goede optie voor jouw dakranden. Bonus tip: voor plafondpanelen van kunststof kun je het beste kiezen voor het merk Florence, maar dat laten we verder aan jou en jouw huizenplan over!